Zázračný produkt, který zlepšuje metabolismus a podporuje úbytek hmotnosti.

0
(0)

Dalibor , 23. 01. 2020

Želatina sestává z bílkovinných látek živočišného původu. V jedné polévkové lžíci se nachází přibližně 6 g bílkovin. Nechybí v něm ani fosfor, síra, vápník, hořčík, železo, měď, sodík a polovina všech esenciálních aminokyselin potřebných pro naše tělo.

Aminokyseliny zásobují organismus energií, stimulují produkci růstového hormonu, posilují srdeční sval a aktivují činnost mozku. Podívejte se na želatinu o něco detailnější a přečtěte si o jejích účincích na lidské tělo!

1.Zlepšit metabolismus a podporuje úbytek hmotnosti

Želatina - výborný produkt na hubnutí, nezpůsobuje zvýšenou sekreci žaludeční šťávy a urychluje rozklad tuků. Proto se jídla, které ji obsahují, lépe absorbují během procesu trávení. Navíc bílkoviny, které tvoří asi 98% celkové hmotnosti produktu, přispívají k rychlému nasycení, čímž se snižuje touha po jídle a zabraňuje tak zbytečnému přejídání.

2.Podpora rychlé hojení ran

Glycin představuje v želatině 1/3 aminokyselin. Je vhodný při zánětech a díky němu je hojení rám mnohem rychleji. Bezbarvý prášek je také užitečný při špatné srážlivosti krve. To vysvětluje doporučení lékařů, aby pacienti s vnitřním krvácením konzumovali želatinové potraviny.

3.Posílit kosti a klouby

Proteiny, fosfor a měď, zvyšují hustotu kostní tkáně a zabraňují vzniku osteoporózy. Kolagen podporuje zdraví chrupavčité tkáně a také usnadňuje pružnost a pohyblivost kloubů. Látka chondroitin, zmírňuje zánět v kloubech, takže želatina se považuje za jeden z nejúčinnějších prostředků proti artritidě.

Pokrmy připravené na základě želatiny se doporučují zejména po složitých zlomeninách kostí. Taktéž by ji do jídelníčku měli zahrnout ženy v menopauze, kdy se z těla intenzivně odbourává vápník.

4.Zlepšuje trávení

Při vstupu do trávicího traktu se v spojené s vodou začne tvářit jako vláknina: zlepšuje pohyblivost střev a zabraňuje zácpě. Kromě toho stimuluje produkci trávicích šťáv, což zajišťuje správné trávení jídla.

Želatina ve stravě také obnovuje sliznici žaludku. Proto je užitečné, pokud ji konzumují lidé s onemocněním trávicího traktu.

5.Prečisťuje játra

Jídlo se želatinou je bohaté na glycin, který pomáhá játrech účinně odstraňovat toxiny, zbavit se radionuklidů, nebezpečných pro zdraví, a soli těžkých kovů. Vědci tvrdí, že organismus, kterému chybí glycin, není plně schopen provést v těle proces detoxikace.


6.Zvyšuje imunitu

Prolin dokáže posílit imunitní systém a zvýšit odolnosti těla vůči infekcím a virům. Ano, i tato aminokyselina se nachází v želatině. Mimochodem, na zvýšení účinnosti prolinu můžete užívat vitamín C.

7.Zlepšuje spánek


Glycin pozitivně ovlivňuje kvalitu spánku. Lidé, kteří jedí pokrmy se želatinou snadněji usnou a lépe se vyspí. Mnozí z nich také zaznamenali pokles ospalosti a zlepšení kognitivních funkcí.

8.Normalizuje hormonální nerovnováhu

Produkce inzulínu a glutathionu závisí na vstupu glycinových aminokyseliny do těla člověka. Druhá v pořadí uvedená látka reguluje hladinu estrogenu - jeho přebytek v ženském těle je považován za jednu z příčin rakoviny.


9.Zachová mladistvou pleť

Kolagen dělá pokožku pružnou a elastickou, takže zavedení výrobku obsahujícího želatinu do stravy pomáhá vyrovnat se se striemi a celulitidou. Pravidelné používání takových produktů aktivuje obnovu kožních buněk, dokonale je ochrání před předčasným stárnutím a poskytne jim zdravý vzhled.

10.Zlepšit stav nehtů, vlasů a zubů

Keratin, kolagen a množství mikroelementů, které vstupují do těla spolu se želatinou, udržují zdravý stav vlasů, nehtů i zubů. Výrazné zlepšení lze pozorovat již týden po pravidelné konzumaci želatiny.

Neexistují žádné speciální kontraindikace související s konzumací želatiny. Alergické reakce jsou extrémně vzácné. Nedoporučuje se ji však příliš dlouho užívat jako doplněk stravy - může to vést k nadměrné viskozitě krve a vysokému krevnímu tlaku.

 

Jak požívat želatinu?

Organismus může přijímat tento produkt nejen ve složení jídel (lahodné domácí želé či suflea marshmallow), ale také přímo ve formě prášku. Denní dávka, kterou tělo potřebuje, je asi 1-2 polévkové lžíce. Doporučuje se, aby byl prášek propláchnut sklenicí teplé vody s vitamínem C, který podporuje dobrou absorpci. Snažte se ji konzumovaž 4 týdny, pak je třeba proceduru zastavit.

Další recept vám pomůže zbavit se nadměrné hmotnosti a nabrat svalovou hmotu. Poslední jídlo dne by mělo být nejpozději 3 hodiny před spánkem. Měli byste vypít nápoj, sestávající z 1 lžíce želatiny, zředěné s 1/3 šálku studené vody a 3/4 šálku teplého čaje z heřmánku.

Maska na vlasy

Masku si připravíte ze dvou PL želatinového prášku, sklenice teplé vody (250 ml), 2 lžičky octa a 2 lžičky medu. Takto připravenou masku aplikujte na vlasy, nechte působit 5-10 minut a opláchněte teplou vodou. Postup opakujte jednou nebo dvakrát týdně - vlasy budou mnohem silnější a hustší.

Maska na obličej

Vytvořte si kolagenovou masku z 2 PL želatiny, 4 PL teplé vody a 2 lžíce citronové šťávy. Výsledná směs naneste na obličej a smyjte po 10 až 15 minutách.

Jak můžete vidět, želatina se dá využít jakkoli a kdekoli. Nečekejte a zakomponujte ji ať už do stravy nebo do uzdravování a zkrášlování vašeho těla!