Vzal struhadlo a začal strouhat rajčata. Udělejte to i vy a uděláte si tak doma ten nejlepší kečup.

0
(0)

Jan , 12. 12. 2020

Kečup je výborný do všech druhů jídel, ale už jste se blíže dívali na jeho složení? Mnoho z nás raději přivítá zdravější variantu, kterou si můžete udělat doma za pár vteřin. Stačí k tomu jen několik přísad a vmžiku máte na stole vynikající rajčatovou omáčku, která bude chutnat tisíckrát lépe než jakýkoliv kupovaný výrobek. Navíc na sebe budete pyšní, že jste ji zvládli sami!

Základem jsou správná rajčata

Pokud si chcete udělat domácí rajčatovou omáčku a vyhnout se kupovaným protlakům, krájeným rajčatům a samozřejmě také kečupům, nejlépe uděláte, když využijete rajčat, která máte doma na zahrádce. Rajčata jako i ostatní zeleninu také můžete koupit u vašeho farmáře. Taková rajčata budou zdravější, jelikož se vyhnula postřikům, které se obvykle v zemědělství používají. Zároveň viděla i sluneční světlo, což se v dnešní době také cenní.

Dolaďte chuť rajčat

Rajčata samotná tvoří základ té pravé omáčky, nicméně její dochucení je rovněž velmi důležité. Můžete k tomu použít čerstvou bazalku nebo jiné bylinky, jako jsou tymián nebo rozmarýn. Zelená barva jí dodá na atraktivitě. Pokud máte rádi česnek, sem s ním! Hotovou omáčku můžete ihned použít do špaget, těstovin, na přípravu lasagní či jiných dobrot.

K výrobě omáčky budete tedy potřebovat:

  • bio rajčata
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • bylinky

A teď honem na to!

Postup je velice jednoduchý a nemusí se ho bát žádný začátečník. Vezměte do rukou struhadlo a rajčata nastrouhejte tak, aby vám v ruce zbyla jen tenká slupka. Té se můžete následně zbavit tak, že ji hodíte do kompostu. Rajčatovou dřeň ponechte v míse a zalejte ji několika lžícemi olivového oleje. Řiďte se podle vlastní chuti, pokud máte olivový olej v oblibě, nešetřete, jelikož tento olej je velmi zdravý a považuje se za opravdový elixír života. Následně vzniklou omáčku jen osolte a okořeňte, případně přidejte bylinky.