Plech vytřela sladkou směsí a vložila na něj rozpůlené broskve. Udělala jeden z nejlepších dezertů.

0
(0)

Tomáš , 28. 06. 2021

Potěšte své blízké tímto lahodným krémovým dortem plným broskví. Nejen že je to vynikající letní dezert, ale je také zdravý, jelikož obsahuje spoustu tvarohu a minimum cukru.

Co budete potřebovat?

Na přípravu tohoto lahodného dezertu si nachystejte:

  • 400 gramů tvarohu
  • 500 gramů meruněk nebo broskví
  • 10 gramů vanilkového cukru
  • 120 gramů másla
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 150 gramů cukru
  • 300 gramů mouky
  • 1 špetka soli

Jak postupovat?

Mouku prosejte do mísy a přidejte k ní prášek do pečiva. Poté z lednice vytáhněte máslo a studené jej nakrájejte k mouce, přidejte špetku soli a rychle rukama vypracujte tuhé těsto. To potom vložte do lednice.

Mezitím si připravte náplň. Smíchejte tvaroh s vejci, cukrem a vanilkovým cukrem. Vše dobře promíchejte a odložte bokem. Ovoce si umyjte a rozkrojte vždy na polovinu. Z poloviny vyjměte pecku a dejte pozor, aby ovoce zůstalo pohromadě a aby neztratilo zbytečně moc šťávy. Na tento recept se hodí i mírně přezrálé ovoce, takže jej takto snadno zužitkujete.

Vrstvíme na plech

Z lednice si vytáhněte těsto a připravte si ostré struhadlo. Na něm polovinu těsta nastrouhejte. Pracujte rychle, aby se těsto nezačalo rozpouštět. Na plech si položte pečicí papír a na něj dejte polovinu nastrouhaného těsta. Následně jej potřete polovinou připravené tvarohové směsi a poté nahoru poklaďte poloviny broskví či meruněk. Následně na ovoce přijde druhá polovina krému a nastrouhané zbylé těsto.

Pečení

Takto je dezert připravený jít do trouby. Tu si předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu asi 45 minut – dokud těsto nahoře krásně nezezlátne. Pokud máte vodnaté ovoce, může se stát, že pustí hodně šťávy. V takovém případě dezert klidně pečte ještě o pár minut déle. Sladká ovocná šťáva příjemně zkaramelizuje a vytvoří lahodnou krustu. Můžete servírovat jen tak nebo s kopečkem zmrzliny či vyšlehané smetany. Chutná výborně!