Obsah článku
Příprava výtečného dezertu, který bude chutnat úplně jako z cukrárny, není nic složitého, když máte ten správný recept. Jistě oceníte následující článek, kde najdete recept na svěží dort Eskymák, který si zamiluje celá rodina i návštěvy.
Co budete potřebovat pro přípravu dortu
Korpus
- Slepičí vejce – 4 kusy
- Cukr – 180 gramů
- Voda – 100 ml
- Pšeničná mouka – 130 gramů
- Prášek na pečení – 1 lžička
- Kakaový prášek – 3 lžíce
Krém
- Kondenzované mléko – 0,5 lahvičky
- Vanilkový cukr – 1 lžička
- Mléko – 250 ml
- Cukr – 60 gramů
- Pšeničná mouka – 3 lžíce
- Máslo – 250 gramů
- Slepičí vejce – 2 kusy
Čokoládová poleva
- Kakaový prášek – 3 lžíce. l.
- Cukr – 3 lžíce. l.
- Máslo (50 g) – 3 lžíce. l.
- Zakysaná smetana – 4 lžíce. l.
Postup přípravy
Vezměte 4 vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh a přidejte 100 g cukru a znovu šlehejte mixérem. V další misce si smíchejte 80 g cukru a žloutky a rozšlehejte mixérem. Přidejte 100 ml vody k žloutkům, promíchejte a celou směs přidejte k bílkům a pomalu zamíchejte. Poté přidejte 130 g mouky, 3 lžíce kakaa a 1 lžičku prášku do pečiva.
Vyložte si formu pečicím papírem, nalijte těsto a pečte 180 °C asi 30 minut. Upečené těsto zkontrolujte párátkem. Během pečení dortu připravte krém. Do hrnce dejte 2 vejce, 60 g cukru a lehce promíchejte, pak přidejte kondenzované mléko, 3 lžíce mouky, vanilkového cukru a 250 g mléka a promíchejte. Nechte směs vařit na mírném ohni do ztuhnutí. Následně nechte vychladit a krémem potřete prostřední část korpusu, který rozříznete na dvě poloviny.
Posledním krokem je příprava čokoládové polevy, kdy si rozehřejete máslo s cukrem, trochou smetany a kakaovým práškem. Následně celý dort polijete a vložíte vychladit do lednice, než poleva ztuhne. Teď se můžete těšit, až tento skvělý dort ochutnáte a nabídnete návštěvě.