Přijde vám, že vaše tělo nefunguje správně?
Nebo vám přijde, že se vám v těle ukládá mnoho tukových zásob a to se negativně podepisuje na vašem vzhledu?
Pokud ano, je vhodné udělat tomu přítrž.
A jak? Hitem jsou dnes takzvané detoxikační polévky.
Na některé takové se společně podíváme. A nutno říci, že patří k nejlepším. Díky jejich kombinacím nebudete mít pocit, že jíte stále to samé.
Proč detoxikační polévky?
Důvodů je celá řada. Pomohou vaše tělo vyčistit a eliminovat volné radikály, těžké kovy a mnoho dalšího.
Dále nelze zapomínat na to, že zlepší fungování vašeho organismu.
Dalším velkým kladem u daných polévek je také to, že mohou pomoci vašemu hubnutí, nebo že podpoří váš imunitní systém.
Kladů je tedy více než dost. Podívejte se, jaké polévky toto dokážou a jak na ně.
Brokolicová polévka
Co na ní budete potřebovat? Základem je samozřejmě brokolice. Dále je to také cibule, rukola, česnek, trocha oleje a také sůl a pepř. Postup přípravy je poměrně jednoduchý. Nejprve lehce orestujete cibuli a česnek. Poté přidáte brokolici, zalijete trochou vody a necháte dusit, dokud nebude měkká.
Dolijete vodu, krátce povaříte a potom rozmixujete. Následně polévku dochutíte, nalijete do talíře a ozdobíte kouskem rukoly. Ochutnejte a budete si jisti, že tato rozhodně nemá chybu.
A proč právě brokolice? Jelikož její účinky na lidské tělo jsou doslova unikátní. Obsahuje dostatek hořčíku, stejně jako železa, ale i velké množství vitaminu C. Zapomínat nelze ani na kyselinu listovou, draslík, nebo třeba vitamín B12. To je kombinace, která vašemu tělu prospěje více než dost.
Jsou ale i další možnosti:
Mrkvová polévka se zázvorem
Velmi zajímavá kombinace, která vás ochromí svou chutí. Kromě mrkve a zázvoru bude potřeba také cibule, smetana a zeleninový vývar. Postup je podobný, jako výše. Nejprve orestujte cibuli a poté přidejte trochu nakrájeného zázvoru.
Následně přidejte i mrkev, zalijte trochou vývaru a vše duste do měkka. Poté dolijte vodu a nechtě chvíli provařit. Následně si vezměte tyčový mixér a mixujte tak dlouho, dokud nebude polévka dokonale hladká.
Poté ji už jenom zjemníte smetanou a můžete podávat. Sladkost mrkve a štiplavost zázvoru je kombinace, která nemá chybu.
Kladem mrkve jako takové je primárně pozitivní vliv na imunitní systém. A ten podpoří také zázvor, který je součástí této polévky. Mrkve dále zaujme širokou škálou vitamínů a minerálů, které pomáhají léčit řadu problémů.
A to i s játry, nebo se střevy. Zajímavým faktem je také to, že díky nízké kalorické hodnotě mrkev napomáhá hubnutí. A v kombinaci se zázvorem neopomíjejme její čisticí účinky.
Polévka z červené čočky
Znáte klasickou čočkovou polévku? A co takhle zkusit novinku v podobě té, která je vyrobena z červené čočky? Uvidíte, že vás zaujme. Základem je červená čočka, zeleninový vývar, dále brambory, cibule a česnek.
Začátek opět stejný, spojený s restováním cibule a česneku. Poté přidejte čočku a nakrájené oloupané brambory a zalijte vývarem.
Když jsou všechny ingredience měkké, můžete lehce zahustit pomocí jíšky. S hustotou to však nepřehánějte.
Následně už je polévka hotová. Po naservírování můžete hladinu posypat trochou chilli papriček, nebo také trochou koriandru.
A proč právě červená čočka? Třeba proto, že je velmi dobrým zdrojem tolik důležitých a pro tělo potřebných bílkovin. Dále nelze zapomínat také na vlákninu, stejně jako železo, nebo i hořčík.
Kladem červené čočky je také obsah vitamínu B6, nebo to, že má velmi nízký glykemický index a je snadno stravitelná. A pozor – na rozdíl od běžné čočky se jedná o druh luštěniny, která vás nenadýmá.