Vyčistěte si své tělo od všech škodlivin. Díky těmto detoxikačním polévkám vám stačí jenom 3 dny a výsledkům nebudete chtít věřit. Silná domácí detoxikace těla

0
(0)

Dalibor , 05. 11. 2019

Přijde vám, že vaše tělo nefunguje správně?

Nebo vám přijde, že se vám v těle ukládá mnoho tukových zásob a to se negativně podepisuje na vašem vzhledu?

Pokud ano, je vhodné udělat tomu přítrž.

A jak? Hitem jsou dnes takzvané detoxikační polévky.

Na některé takové se společně podíváme. A nutno říci, že patří k nejlepším. Díky jejich kombinacím nebudete mít pocit, že jíte stále to samé.

Proč detoxikační polévky?

Důvodů je celá řada. Pomohou vaše tělo vyčistit a eliminovat volné radikály, těžké kovy a mnoho dalšího.

Dále nelze zapomínat na to, že zlepší fungování vašeho organismu.

Dalším velkým kladem u daných polévek je také to, že mohou pomoci vašemu hubnutí, nebo že podpoří váš imunitní systém.

Kladů je tedy více než dost. Podívejte se, jaké polévky toto dokážou a jak na ně.

Brokolicová polévka

Co na ní budete potřebovat? Základem je samozřejmě brokolice. Dále je to také cibule, rukola, česnek, trocha oleje a také sůl a pepř. Postup přípravy je poměrně jednoduchý. Nejprve lehce orestujete cibuli a česnek. Poté přidáte brokolici, zalijete trochou vody a necháte dusit, dokud nebude měkká.

Dolijete vodu, krátce povaříte a potom rozmixujete. Následně polévku dochutíte, nalijete do talíře a ozdobíte kouskem rukoly. Ochutnejte a budete si jisti, že tato rozhodně nemá chybu.

A proč právě brokolice? Jelikož její účinky na lidské tělo jsou doslova unikátní. Obsahuje dostatek hořčíku, stejně jako železa, ale i velké množství vitaminu C. Zapomínat nelze ani na kyselinu listovou, draslík, nebo třeba vitamín B12. To je kombinace, která vašemu tělu prospěje více než dost.

Jsou ale i další možnosti:

Mrkvová polévka se zázvorem

Velmi zajímavá kombinace, která vás ochromí svou chutí. Kromě mrkve a zázvoru bude potřeba také cibule, smetana a zeleninový vývar. Postup je podobný, jako výše. Nejprve orestujte cibuli a poté přidejte trochu nakrájeného zázvoru.

Následně přidejte i mrkev, zalijte trochou vývaru a vše duste do měkka. Poté dolijte vodu a nechtě chvíli provařit. Následně si vezměte tyčový mixér a mixujte tak dlouho, dokud nebude polévka dokonale hladká.

Poté ji už jenom zjemníte smetanou a můžete podávat. Sladkost mrkve a štiplavost zázvoru je kombinace, která nemá chybu.

Kladem mrkve jako takové je primárně pozitivní vliv na imunitní systém. A ten podpoří také zázvor, který je součástí této polévky. Mrkve dále zaujme širokou škálou vitamínů a minerálů, které pomáhají léčit řadu problémů.

A to i s játry, nebo se střevy. Zajímavým faktem je také to, že díky nízké kalorické hodnotě mrkev napomáhá hubnutí. A v kombinaci se zázvorem neopomíjejme její čisticí účinky.

Polévka z červené čočky

Znáte klasickou čočkovou polévku? A co takhle zkusit novinku v podobě té, která je vyrobena z červené čočky? Uvidíte, že vás zaujme. Základem je červená čočka, zeleninový vývar, dále brambory, cibule a česnek.

Začátek opět stejný, spojený s restováním cibule a česneku. Poté přidejte čočku a nakrájené oloupané brambory a zalijte vývarem.

Když jsou všechny ingredience měkké, můžete lehce zahustit pomocí jíšky. S hustotou to však nepřehánějte.

Následně už je polévka hotová. Po naservírování můžete hladinu posypat trochou chilli papriček, nebo také trochou koriandru.

A proč právě červená čočka? Třeba proto, že je velmi dobrým zdrojem tolik důležitých a pro tělo potřebných bílkovin. Dále nelze zapomínat také na vlákninu, stejně jako železo, nebo i hořčík.

Kladem červené čočky je také obsah vitamínu B6, nebo to, že má velmi nízký glykemický index a je snadno stravitelná. A pozor – na rozdíl od běžné čočky se jedná o druh luštěniny, která vás nenadýmá.

 

👍 Tento návod je užitečný