Recept: překvapte své blízké výborným nepečeným dezertem. Hotový je za pár minut a jeho chuť vás očaruje.

0
(0)

Dalibor , 26. 08. 2020

Eclair cookies je jednoduchý chlazený nepečený dezert, který si snadno vyrobíte a rozhodně s ním uctíte jakoukoliv návštěvu. Vyrobit jej můžete ve dvou variantách – a to jako jednoduchý chlazený zákusek bez čokolády, nebo ozdobený čokoládovou polevou. V obou případech je zákusek lehký, příjemný a osvěžující. Pojďme se podívat, jak se připravuje.

Co budete na zákusek potřebovat

Na chlazený zákusek Eclair cookies budete potřebovat:

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 2 sáčky vanilkového pudingového prášku
  • 3 ½ hrnku mléka
  • máslové sušenky (celozrnné nebo obyčejné)

Na polevu si připravte:

  • 3 lžíce másla
  • 1 ½ hrnku práškového cukru
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • špetka soli

Příprava zákusku

Samotná výroba zákusku se pak skládá ze dvou základních kroků – přípravy krému a přípravy polevy. Postupujte takto:

  1. Vyšlehejte šlehačku a nechte ji vychladit.
  2. Pudingový prášek dobře promíchejte s mlékem tak, aby byla směs homogenní.
  3. Do směsi opatrně přimíchejte vyšlehanou smetanu.
  4. Vzniklý krém dejte do lednice a připravte si nádobu a sušenky.
  5. Dno nádoby pokryjte první vrstvou sušenek.
  6. Na sušenky naneste polovinu krému a pokryjte ho druhou vrstvou sušenek.
  7. Druhou polovinu krému rozprostřete na sušenky a povrch opět zakončete třetí vrstvou sušenek.
  8. Dezert dejte do lednice chladit – takto připravený je prakticky hotový, můžete jej však vylepšit čokoládovou polevou.
  9. Poleva se připravuje z rozpuštěného másla.
  10. Do másla přidáme práškový cukr, kakao a dobře promícháme.
  11. Polevu naneseme na mírně vychlazený zákusek a rozprostřeme po celé ploše horní vrstvy sušenek.
  12. Následně dáme opět vychladit – zákusek by měl být v lednici minimálně šest hodin.

Po vychlazení zákusek porcujeme běžným způsobem a podáváme na malém talířku s dezertním příborem. Jeho příjemně sladká a lehká chuť vás zaručeně nadchne a budete si jej připravovat jak pro běžné, tak pro zvláštní příležitosti.