Vajíčková pomazánka, kterou si zamilují i vaše děti? Tady je recept na fantastickou vajíčkovou pomazánku, kterou budou chtít na svačinu do školy!

0
(0)

Dalibor , 12. 09. 2020

Chcete dětem dopřát kvalitní svačinu do školy? Přichystejte jim domácí vajíčkovou pomazánku, která bude báječně chutnat s celozrnným pečivem! Namítáte, že děti nejsou z tradiční vajíčkové pomazánky nadšené? Vyzkoušejte tento recept, který potěší dětské chuťové pohárky, současně je snadný a rychlý. K tomu jej můžete přizpůsobovat dětským preferencím nebo zkoušet nové chutě přidáním dalších přísad.

Vajíčka jsou zdrojem kvalitních bílkovin

Podle posledních výzkumů jsou vajíčka zdravější, než se původně myslelo. Nejen pro sportovce jsou proto vejce zdrojem kvalitních bílkovin a tuků, vitamínů A, D, E a K, minerálů a dalších potřebných živin. Vejce kromě toho obsahují také aminokyseliny a antioxidanty, které přispívají k prevenci šedého zákalu. Mimo to vajíčka obsahují nejkvalitnější protein, který lze tělu vůbec dodat, proto je vhodné připravovat dětem kvalitní svačiny právě s přísadou vajec. Vajíčková pomazánka je proto ideální variantou.

Ingredience

  • šest vajec,
  • 70 g másla,
  • 4 obdélníčky taveného sýra,
  • 100 g majonézy,
  • 3 polévkové lžíce hořčice,
  • sůl, pepř a bylinky (hodí se čerstvá bazalka, pažitka, petrželka nebo oregano) dle chuti.

Příprava

 

Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladit a nadrobno nakrájejte, případně rozmačkejte vidličkou nebo nastrouhejte na struhadle.  Vmíchejte do majonézy máslo, hořčici a ostatní ingredience, osolte a opepřete. Přidejte nadrobno nakrájená vajíčka. Vše důkladně promíchejte, nechte chladit v chladničce. Výborně chutná s celozrnným pečivem.

Nebojte se přidat cibuli nebo brambor

Připravit lze pomazánku také bez másla ve variantě light za použití přírodního tvarohu, lučiny nebo Cottage sýra. Majonézu naopak můžete vyměnit majonézu za jogurt nebo zakysanou smetanu. Vhodné je také zpestřit nadrobno pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem nebo paprikou. Přidat můžete také prolisovanou uvařenou bramboru.