Babiččiny "broskvové kostky" jsou výborným letním osvěžujícím dezertem pro rodinu i návštěvu.

0
(0)

Dalibor , 31. 05. 2021

Jste milovníci koláčů a sladkých dezertů a neumíte si bez nich představit nedělní odpoledne u kávy? Tak to musíte vyzkoušet dnešní recept, který je plný lahodného těsta a sladkých broskví. Je velmi jednoduchý, zapojit do něj můžete také děti, kterým se příprava bude určitě líbit. A společně si na koláči taky pochutnáte!

Připravte si lahodný tvarohový dezert

Na tento dezert nebudete potřebovat nic, co běžně nemáte doma v kuchyni nebo nekoupíte v obchodě. Připravte si:

  • 4 vejce
  • 15 dkg cukru krystal
  • 1 dl oleje
  • 1 dl mléka
  • 25 dkg hladké mouky
  • Půl balení prášku do pečiva

Na náplň budete potřebovat 25 dkg tvarohu, citronovou kůru, 2 lžíce cukru krystal, 2 lžíce krupce a broskvový kompot. Nejdříve smíchejte vejce s krystalovým cukrem, přidejte oleje, mléko i hladkou mouku. Nakonec přidejte prášek do pečiva, na smíchání můžete použít i mixér, práce bude rychlejší a těsto nadýchanější.

Kromě kompotovaných můžete použít také čerstvé broskve

Připravte si plech velikost 25 x 30 cm a vyložte ho pečicím papírem. Nalijte do něj rovnoměrně těsto. Nakonec si připravte náplň – tvaroh smíchejte s kůrou z jednoho citronu, krystalovým cukrem a pšeničnými kroupami. Tvarohovou směs položte na těsto opatrně pomocí lžíce, aby vznikl volný prostor, kam budete pokládat broskve.

Broskve si vyndejte ze sklenice a nakrájejte na větší kousky. Dobře je nechte okapat, aby těsto nebylo moc mokré. Použít můžete i čerstvé broskve, které můžete nakrájet a hned na těsto pokládat. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut – záleží na typu trouby. Nezapomeňte vyzkoušet upečenost koláče špejlí, aby byl dostatečně upečený. Nakonec ho můžete ještě posypat moučkovým cukrem, ale sladký je i tak dost. Užít si ho můžete společně s přáteli nebo s rodinou, hodí se jako rychlý dezert pro nečekanou návštěvu.