Udělejte si hutsulské brambory – jednoduchý recept na přílohu k masu. Někdy je jíme i samotné pouze s majonézou.

0
(0)

Tomáš , 04. 08. 2021

Na tento recept budete potřebovat opravdu malé brambory. Je ale velmi chutný a rozhodně se bude líbit celé rodině, pokud jim ho naservírujete. Tyto brambory se hodí jako příloha, ale můžete si je vychutnat jen tak. A navíc spotřebujete i ty, které máte doma delší dobu, a nemají žádné využití.

Recept je starý a také léty osvědčený, překvapení vás

Na recept si připravte:

  • 1 kg brambor
  • 100 g slaniny
  • 5 stroužků česneku
  • 5/7 snítek kopru
  • Sůl podle chuti, i do sádla

Do receptu si vyberte takové brambory, které budou nejmenší a budou patřit mezi mladé. Můžete si vybrat takové, které mají nasládlou chuť a drobivý vnitřek. Brambory nejdříve důkladně vyčistěte a nechte na nich slupku. Slaninu nakrájejte na kostičky, která bramborám dodá skvělou chuť.

Slaninu dejte na pánev a na mírném ohni z ní rozpusťte veškerý tuk. Vytvořené škvarky vyndejte z pánve a nechte stranou, protože jsou také výborné! Umyté brambory dejte do pánve a přiklopte pokličkou. V páře vařte 5-7 minut na mírném ohni.

Brambory se hodí ke grilované nebo pečené zelenině

Následně dejte pokličku dolů, zvyšte teplotu a ze všech stran osmažte brambory do zlatova. Brambory se musí usmažit velmi rychle, a to po dobu 4-5 minut. Hotové brambory už stačí jen osolit, posypte je najemno nasekaným koprem a nezapomeňte přidat také česnek. Vůně takto připravených brambor je naprosto dokonalá.

Brambory můžete doplnit skvěle připraveným masem, ale hodí se také k opečené nebo grilované zelenině. V tomto případě brambory můžete využít jakkoliv budete chtít, chutné budou se zakysanou smetanou, do které nastrouhejte okurku, česnek a kopr. Hotové brambory můžete ochutit také jiným kořením, dejte vždy na svou chuť a pokaždé tak můžete mít jinou přílohu nejen k masu. O recept se můžete podělit se svými přáteli, které pozvěte na velkou grilovací party a představte svou jedinečnou pochoutku.