Do listového těsta položil vařená vajíčka a mleté maso. Tuto pochoutku si oblíbíte!

0
(0)

Tomáš , 28. 06. 2021

Mnoho lidí se přípravy masových koláčů obává, ale rozhodně není čeho, protože chutnají jednoduše skvěle, když je správně uděláte. A dnešní recept je naprosto vynikající. Všem příbuzným i hostům se bude koláč líbit, protože nejen skvěle chutná, ale také úžasně vypadá. Na jeho výrobu přitom nepotřebujete nic složitého a příprava je také velmi jednoduchá. Počítejte jen s tím, že potřebujete asi 10 až 15 minut na přípravu a 40 minut na pečení.

Co budete potřebovat?

Ingredience na výrobu masového koláče s vařenými vejci nejsou složité ani drahé a není jich ani příliš mnoho. Připravte si:

  • 650 g mletého masa
  • 6 vajec
  • listové těsto
  • 50 g mozzarelly
  • 15 g česneku
  • 35 g petrželky
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti.

Až to budete mít vše po ruce, můžete se směle pustit do vaření. Neváhejte, protože rodinu zaručeně potěšíte a budou z jídla nadšení. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši nebo lehký salát.

Způsob přípravy

V první řadě si připravte mleté maso a vejce včas. Budete potřebovat mleté vepřové maso, stejně jako na karbanátky nebo knedlíky, a 4 vejce natvrdo. Do mletého masa přidejte jedno syrové vejce a podle chuti sůl a pepř. Umyjte, nakrájejte a přidejte do směsi petržel a česnek. To koláči dodá skvělé aroma. Poté vše důkladně promíchejte. Mozzarellu nakrájejte na plátky. Budete potřebovat asi 9 plátků.

Nyní si připravte listové těsto. Vyválejte ho na pečicí papír a do středu rozprostřete polovinu mletého masa. Na ní dejte pět plátků sýra a čtyři vejce natvrdo, které přikryjte další vrstvou sýra. Ze zbývajícího mletého masa udělejte několik menších placiček a přikryjte s nimi připravenou náplň. Celý náplň přitom musí být schovaná pod masem. Na každé straně těsta udělejte 6 šikmých řezů a skládejte je přes sebe jako cop. Koláč potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě při 180 stupních po dobu 30 minut. Přejeme dobrou chuť!