Zázvor
Zázvor je surovina s velmi zajímavou chutí (ne každému může chutnat) a skvělými účinky. Využívá se už století na různá onemocnění a stavy, jako je například nachlazení, artritida, migrény, vysoký krevní tlak, zánět hrdla, žaludeční nevolnost a jiné zdravotní problémy.
Zázvor tvoří velmi důležitou část tohoto nápoje, protože podporuje trávení, absorpci živin, zbavuje člověka zácpy a nafukování tím, že zvyšuje svalovou aktivitu v trávicím traktu.
Citron
Citrusové ovoce je bohaté na vitamin C, mají skvělé antioxidační vlastnosti a dodávají tělu mnohé enzymy a minerály. Jsou to právě citrony, které jsou perfektní pro tělo v stimulování trávení, zejména pokud je jejich šťáva smíchaná s teplou vodou, tehdy takový roztok "reguluje žaludeční kyseliny, podporuje trávení a zmírňují zdravotní stavy jako je pálení žáhy, nadýmání," atd.
Jablko
Jablka obsahují kvantum vláknin (velké množství je právě ve slupce!) Které podporují správný a zdravý trávicí systém. Rozpustné vlákniny je v jablkách habaděj a její velké množství nám pomůže ve snížení úrovni cholesterolu v krvi, snížení absorpce sacharidů z jídel a pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi.
Recept:
• ½ sklenice organického, čistého jablečného džusu (jablečné šťávy)
• 2 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z organických citronů
• 1 čajová lžička organické zázvorové šťávy
• ½ čajové lžičky mořské soli
• ½ sklenice vlažné, kvalitní vody
Příprava:
Všechny ingredience vlijte do skleněného džbánu a pořádně zamíchejte
Pijte jeden velký pohár ráno, na lačný žaludek. Další 2 velké sklenice vypijte v době oběda. První během oběda, druhý po obědě. Další 2 velké sklenice byste měli vypít večer, o 18-té až 19-té hodině.