Zaručený trik na posílení imunity a prevence nemocí, pouze z řepy, jablka a mrkve

4.6
(74)

Jan , 17. 06. 2024

Upozornění: Tento nápoj by neměly konzumovat lidé s cukrovkou, průjmem, urolitiázou a žaludečními obtížemi.

Léčivé účinky

  •  detoxikuje játra a ledviny
  •  prevence rakoviny
  •  posiluje imunitní systém
  •  omlazuje pokožku
  •  léčí štítnou žlázu
  •  pomáhá zhubnout

Jablka

Podle čínské medicíny jablka posilují srdce, hasí žízeň, zvlhčují plíce, zmírňují dráždivost sliznic a zvyšují podíl tekutin v těle. Jablečný ocet může dokonce zabránit výskytu ledvinových kamenů. Studie prokázaly, že pravidelná konzumace jablek (alespoň jednoho denně) může snížit riziko vzniku kožních onemocnění.

Studie provedená v Brazílii zjistila, že konzumace jablka před jídlem vedla až k 33% úbytku hmotnosti oproti ženám, které jablka nekonzumovaly. Jablko obsahuje pouze 50-80 kalorií a žádný tuk ani sodík.

Jablka jsou bohatým zdrojem vitaminů C, A a flavonoidů a obsahují také malé množství fosforu, železa a vápníku. Jablka jsou velmi vhodným zdrojem draslíku, který podporuje zdraví srdce.

Červená řepa

Červená řepa obsahuje betacyaniny, látku, která pomáhá odstraňovat toxiny z těla a předcházet rakovině. Pomáhá léčit onemocnění žlučníku, snižuje hladinu cholesterolu a léčí dnu. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin a usazování cholesterolu v cévách.

Červená řepa je bohatá na vitaminy B1, B2, C a kyselinu listovou, které jsou pro tělo velmi prospěšné. Zvýšený obsah draslíku v červené řepě posiluje srdeční sval.

Obsahuje také jód, který je známý svými příznivými účinky na štítnou žlázu, a aminokyseliny, které jsou důležité pro vývoj a udržování svalové tkáně. Šťáva z červené řepy také snižuje krevní tlak, čímž zabraňuje infarktu a kardiovaskulárním onemocněním.

Mrkev

Obecně je známo, že mrkev má pozitivní vliv na zrak. Je bohatý na betakaroten, sloučeninu, která se přirozeně mění na vitamin. Čím je mrkev oranžovější, tím je bohatší na beta-karoten. Na úrovni sítnice se vitamin A proměňuje na rodopsin, fialový pigment, který nám pomáhá vidět v noci. Beta-karoten navíc chrání před makulární degenerací (stav, který zahrnuje mnoho očních chorob) a šedým zákalem. Studie prokázaly, že obsah falkarinolu v mrkvi snižuje riziko rakoviny plic, prsu a tlustého střeva až o třetinu.

Mrkev snižuje hladinu špatného cholesterolu, který způsobuje aterosklerózu, a vláknina, kterou obsahuje, pomáhá zbavovat krevní oběh přebytečných lipidů. Mrkev také obsahuje draslík, který pomáhá vyrovnávat hladinu sodíku spojenou s vysokým krevním tlakem a udržuje krevní tlak pod dohledem. Mrkev působí proti vráskám a je bohatá na antioxidanty, které chrání kožní buňky a bojují proti působení volných radikálů. Ideální pro zdravou pokožku. Pomáhá také detoxikovat játra, léčit akné a předcházet dehydrataci.

Zdroj: woman.tiscali.cz