TOTO je zázrakem pro ženy (nejen) v menopauze: Účinné hubnutí bez jojo efektu, záchrana kosti a srdce!

0
(0)

Dalibor , 25. 05. 2020

Slyšeli jste už o makovém mléce? Tato kombinace působí na tělo - především to ženské během menopauzy - jako zázrak. Mak je ohromný zdroj vápníku, obsahuje ho 12x více, než mléčné výrobky. Voda, do které mák namočíte, dokáže odemknout jeho léčivý potenciál naplno. Tento nápoj je jedním z nejbohatších zdrojů vápníku, železa, vitamínů a minerálů, které ženám chybí zejména během menopauzy.

Na hubnutí a dobré trávení

Maková semínka vám rychle přivodí pocit sytého žaludku a tak nemáte potřebu přejídat se. Bohatý obsah vlákniny prospívá činnosti střev, zabraňuje vzniku zácpy a pomáhá při trávicích potížích. Navíc obsahuje zdravé tuky, které tělo potřebujete, ale neukládá je.

Zabraňuje řídnutí kostí a prevence osteoporózy

Může za to vysoký obsah vápníku a mědi. Tyto látky kosti potřebují na svou pevnost a ochranu před poškozením. Tyto látky chybí zejména ženám po 40-tce. Kromě toho, že zpevňují kosti a šlachy, chrání srdce, cévy a nervový systém.

Pro krásnou pokožku

Fosfor, magnézium a kolagen zajistí, že pokožka zůstane zdravá a vyživená zevnitř. Pokud chcete podpořit tvrobu kolagenu přirozeně, stačí sáhnout po tomto nápoji.

Bohatý zdroj železa

Železo je velmi důležité pro naši krev, ale i pro další vnitřní orgány. Kromě toho je také nezbytné pro zdravé vlasy, nehty a pokožku.

Co makové mléko ještě dokáže?

  • Budete mít kvalitnější spánek.
  • Ochrana srdce a cév, zlepšuje jejich elasticitu a průchodnost.
  • Zlepšuje zdraví zubů.
  • Potlačuje migrénu.
  • Dobije vám energii.
  • Prospívá při revmatismu.
  • Bojuje proti chronické únavě.
  • Pomáhá při kašli a zánětu dýchacích cest.

Jak ho připravit?

Do misky nasypeme celý mák a zalijeme ho vodou (dodržíme poměr asi 1:5 tento poměr je pouze orientační, časem si ho upravíte sami podle toho, jaká chuť vám vyhovuje nejvíce). Necháme odpočívat celou noc, díky čemuž mák nabobtná a uvolní všechny léčivé látky - v opačném případě by totiž jen prošel našim trávicím traktem. Vznikne nám průzračná voda podobná mléku. Tekutinu jen scedíme, ale mák už neskladujeme, všechny užitečné látky jsou nyní v tekutině. získá mléčnou bílou barvu. Následně tekutinu přecedíme přes husté sítko nebo plátno.

Vymočení mák neskladujte, jeho chuť a prospěšné látky už se nacházejí v mléce.

Pokud vám hotové mléko velmi nechutná, můžete ho osladit medem nebo Stevieho. Po ochucení mléko dobře promíchejte a dejte do chladničky. V lednici vydrží max. 2 dny.