Tento kefír léčí téměř vše - od střev přes imunitu až po rakovinu

0
(0)

Dalibor , 19. 02. 2020

Kefír z kokosové šťávy je velmi bohatý na minerály, vitamíny a elektrolity. Obsahuje převážně vitaminy K, C, E, A, B6, kyselinu listovou, betakaroten, niacin, riboflavin a thiamin.

Jde o extrémně zdravý probiotický nápoj, dokonce ještě zdravější než běžný kefír, protože neobsahuje žádnou laktózu nebo kasein (mléčnou bílkovinu).

Jde totiž o poměrně problematické látky všech mléčných výrobků. Takový kefír má schopnost výrazně zlepšit funkce vašeho trávicího systému.

Konzumace kefíru z kokosové šťávy nabízí i další zdravotní přínosy:

  • zlepšuje hydrataci
  • vysoký obsah minerálů jako jsou draslík, hořčík či přírodní sodík, zlepšuje trávení
  • zmírňuje předmenstruační potíže
  • posiluje imunitu
  • usmrcuje patogenní kvasinky v těle
  • odstraňuje žádostivost po cukru a sladkostech

Kefír si můžete připravit třemi způsoby.

Prvním způsobem je použití kefírových zrn, druhým použití existujícího kefíru jako startovací kultury nebo přímé nasazení kefírových bakterií.


Ingredience

Na výrobu našeho kefíru budete potřebovat tyto suroviny:

  • 5 polévkových lžic kefírových zrníček
  • 7 sklenic (1,5 litru) kokosové šťávy
  • 1 paličku cejlonské skořice

Způsob přípravy


1. Nalijte kokosovou šťávu do velké skleněné nádoby (například do skla od okurek).

2. Přidejte kefírové zrníčka a skořicovou paličku, následně hrdlo láhve volně překryjte uzávěrem nebo látkou, kterou upevníte gumičkou.

3. Nechte směs stát 48 hodin, avšak ne déle.


 
4. Pokud jste použili víko, ujistěte se, že je zajištěn volný průchod vzduchu, jinak fermentační plyny by mohly způsobit roztržení lahve.

 

5. zfermentovaný kefír získá světlejší barvu a kefírové zrna by měly vyplavit na hladinu.

6. Tehdy zrna odeberte a mohou být použity k výrobě nového kefíru.

Vyrobený kefír skladujte v lednici a zkonzumujte ho do 7 dní.

Dobrou chuť a na zdraví!