Těmto čtyřem potravinám se vyhněte obloukem, jsou falešné!

0
(0)

Jan , 22. 06. 2020

Jen proto, že jídlo, které jíte, voní jako jahoda nebo chutná jako jahoda, neznamená to, že skutečně obsahuje jahody.

Někdy je dobré zkontrolovat, zda to, co jíme, je opravdu skutečné jídlo nebo jen směs chemikálií a umělých přísad.

Následují 4 největší potravinářské podvody, které byste už nikdy v životě raději neměli vložit do úst.

1. Krabí tyčinky

Pravděpodobně si myslíte, že krabí tyčinky jsou vyrobeny z kraba. Pravda je však taková, že název tohoto jídla je více než zavádějící.

Krabí tyčinky se vyrábějí ze zpracovaných mořských plodů. Přesněji z poměrně levného jemného bílého rybího masa (zvaného surimi), které je doplněno různými přísadami (krabí extrakt, příchuť, koření atd.)

Surimi je běžně k dispozici v různých formách a strukturách. Často se používá k napodobování konzistence a barvy masa z humrů, krabů a jiných korýšů.

U krabích tyčinek má tato směs tvar připomínající krabí nohy.

Velcí producenti tak mají možnost použít levné rybí maso a povýšit ho na chuť těch nejdražších kusů, jako je krab nebo humr.

Ryba je považována za jídlo, které je pro naše tělo skutečně dobré, takže v tomto případě by to mohlo být ještě horší. Stále se však předpokládá, že tyto tyčinky nejsou vyrobeny z krabího masa, ale že se jedná o vysoce zpracovaný produkt obsahující řadu umělých přísad.

Rozsah přísad může zahrnovat další rybí výrobky. Jsou to obvykle vaječné bílky, oleje, sůl, glutamát sodný.

Mohou to být také různé škroby a přísady používané k získání potravy požadované struktury.

I když někde najdete skutečné tyčinky, nebude to lepší. Mnoho testů krabího masa ukazuje vysoké hladiny těžkých kovů. Bylo by to jako „bláto do louže“.

2. Kuřecí nugety

Kuřecí nugety obvykle obsahují pouze 40% - 50% masa, které je mleté a poté je usmažíte.

Zbytek pochází spíše z továren než od dodavatelů masa.

Všichni víme, že bílé kuře je jedním z nejlepších zdrojů živočišných bílkovin. Některé společnosti se však rozhodly používat umělé směsi různých částí kuřete místo libového bílého kuře.

Pak mele, smažte a výsledná hmota vypadá jako maso.

Tyto kuřecí nugety však mají vysoký obsah tuku, protože jsou zabaleny do strouhanky a poté smažené.

Obsahují také hodně soli a cukru, takže jsou také relativně kalorické. Pokud je budete občas jíst, nezabije vás to. Protože jsou však chutné, levné a příjemně se konzumují, je snadné je zakoupit častěji.

Navíc je děti milují. Možná pro ně není horší jídlo. Takže ve skutečnosti existuje - kuřecí nugety u McDonald's.

3. Instantní ovocný nápoj Tang (šumienky)

Je to ovocný nápoj, který se stal součástí snídaně mnoha Američanů a nyní Evropanů od konce 60. let, kdy byl uveden na trh.

Zpočátku byl tento nápoj používán astronauty NASA, takže byl také známý jako „nápoj astronautů“.

Určitě jste ale na omylu, pokud jste si dosud mysleli, že Tang se jakýmkoliv způsobem přibližuje ovocné šťávě.

Například citrusové nápoje mají celkově velmi málo skutečné pomerančové šťávy. Podle označení Tang obsahuje cukr, méně než 2% pomerančové šťávy, umělé barvy a mnoho dalších přísad.

V podstatě většina chutí v tomto nápoji nepochází z pomerančové šťávy, ale pouze z umělých a přírodních náhrad.

V zájmu spravedlnosti je třeba dodat, že celá řada jiných ovocných nápojů, které se dnes vyrábějí, má podobné složení. Ve skutečnosti jsou vyrobeny tak, aby chutnaly pouze jako ovoce, ale často ani nevidí skutečné ovoce.

Pokud budete při snídani zacházet se skutečným odstaveným pomerančem nebo jiným ovocem, uděláte mnohem lépe své tělo.

4. Bílý chléb

Již dlouho je známo, že bílý chléb je z rafinované cereálie nepatří mezi potraviny s vysokou nutriční hodnotou.

Jak již pravděpodobně víte, celozrnné potraviny jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a komplexních uhlohydrátů a mají pozitivní vliv na stav trávicího systému.

Pokud je však mouka vysoce zpracovaná, ztrácí většinu svých živin.

Rafinované obiloviny pak již neobsahují složité uhlohydráty považované za zdroj energie s pomalým uvolňováním. Tělo je rychle absorbuje a nepotřebuje na trávení tolik času, což zvyšuje hladinu glukózy v krvi.

Během zpracování pšenice se z něj odstraňují klíčky a otruby. Současně se ztratí významná část nutričních částí, jako je vláknina, vitamíny a minerály.

I když je lze do mouky přidat, jsou to obvykle nejlevnější minerály a vitamíny, které se do těla velmi těžko vstřebávají.