Většina známých příznaků rakoviny má jednu obrovskou nevýhodu - objeví se až tehdy, když už rakovina vznikla a tedy jen oznamují její přítomnost.
Jaké by to bylo, kdyby existovaly i takové příznaky, které by před rakovinou předem varovali a člověku tak dávaly šanci s tím něco udělat?
Máme pro vás jednu skvělou zprávu: Takové varovné příznaky, že se schyluje k rakovině, totiž existují!
Mnozí lékaři a onkologové o nich však nevědí, protože nespadají do klasického rámce poznatků, které se vyučují na lékařských fakultách.
Dr. Kelly ve své knize One Answer to Cancer (Jediná odpověď na rakovinu) v druhé kapitole uvádí, že rakovinové onemocnění propukne tehdy, pokud je v těle nedostatek proteolických (bílkoviny štěpících) enzymů produkovaných slinivkou.
Nedostatek uvedených enzymů se v organismu nejprve projeví těmito 3 varovnými signály:
1. Problémy se zaostřováním
Důvodem je oční sval kontrolující čočku, který kvůli své malé velikosti poměrně prudce reaguje na nedostatek proteolických enzymů.
Při jejich snížené hladině v krvi dochází k jeho oslabování a následně ke zhoršení zraku.
2. Paradentóza a problémy se zapálenými dásněmi
Podobně jako oční sval kontrolující čočku, zdraví dásní je také velmi závislé na těchto enzymech.
Proteolické enzymy totiž dokáží účinně potlačovat záněty či infekce a jejich úbytek se na zdraví dásní projeví poměrně rychle.
3. Plynatost střev
Nedostatek enzymů na trávení bílkovin ovlivní přímo i váš trávicí systém.
Špatně strávené bílkoviny, hlavně maso, bude ve střevech zahnívat a při tom uvolňovat nadměrné plyny.
Co dělat, pokud se vyskytnou tyto příznaky?
V případě, že se u vás objeví všechny 3 uvedené příznaky současně, tak víte, že máte problém.
Máte ale zároveň i velkou výhodu v tom, že jde o extrémně časné příznaky hrozící rakoviny. Objevují se totiž 2 až 4 roky před jejím samotným vznikem.
To vám poskytuje dostatek času na nápravu.
Pokud se ocitnete v takové situaci, je třeba učinit následující kroky:
- podpořit činnost slinivky (například čajovou směsí květů nebo natě jetele, natí saturejky, benediktu, jestřabiny, šalvěje a kořene pampelišky)
- začít užívat proteolické enzymy ve formě doplňků (alespoň dočasně)
- omezit příjem bílkovin, aby se enzymy zbytečně neplýtvali
- zvýšit příjem syrového ovoce a zeleniny, které obsahují vlastní enzymy - ty budou napomáhat trávení
Zmíněné opatření by měly být dostatečné na to, abyste riziko hrozící rakoviny úspěšně odvrátili.