Tajný trik na pečené brambory mé babičky: Když je dáte do trouby takto, věřte, že na hranolky si už nikdy nevzpomenete!

0
(0)

Dalibor , 21. 06. 2020

Moje babička mě naučila dělat brambory takto a dělala jsem je přesně tak i v restauraci, ve které jsem pracovala. Všichni si je nemohli vynachválit.

Vše spočívá v jejím tajemství, které jsem se vám rozhodla prozradit. Ingredience by měla mít každá správná hospodyně doma při ruce. Trik spočívá v postupu přípravy...

Potřebujeme:

  • 1 kg brambor
  • 1 lžička soli
  • 2 l studené vody
  • 50 ml oleje

Jak uvařit nejlepší pečené brambory ? 

1.

Brambory stačí jen dobře vymýt a nakrájet na půlky nebo na čtvrtky, starší i oloupejte. Dáme do studené vody se solí a přendáme na plamen - necháme na plameni jen dokud se neobjeví na povrchu bílá pěna - potom brambory hned scedíme.

2.

Tajemství této přípravy spočívá v oleji - resp. v tom, že olej dáte samotný na plechu zahřát do trouby. ! Plech se studeným olejem jednoduše dejte do studené trouby a následně nastavte na 160 stupňů!

3.

Když se trouba is plechem zahřejí, přidáme do horkého oleje brambory a promícháme tak, aby se každý brambora v obalil olejovou směsí. Podle chuti můžeme přidat bylinky nebo koření.

4.

Teplotu zvýšíme na 180-200 stupňů a pečeme, dokud brambory nejsou zlatavé na povrchu. Díky této metodě se na povrchu brambor vytvoří křupavá kůrka, která způsobí, že brambůrky budou extra chutné.

iRecept vám přeje dobrou chuť