Snižte krevní cukr zcela přírodně s tímto přírodním 4-složkovým džusem!

0
(0)

Dalibor , 22. 01. 2020

Krevní cukr je hlavním zdrojem energie pro naše buňky. Pochází nejen z cukru, ale i ostatní stravy, kterou konzumujeme, a to hlavně sacharidů jako jsou pečivo, těstoviny, rýže či cereálie.

Slinivka produkuje hormon inzulín, který přenáší glukózu z krve do buněk, kde se používá k výrobě uvedené energie.

Jak vzniká cukrovka a co v těle způsobuje


V případě, že tělo nedokáže vyprodukovat dostatek inzulínu, nebo se naše buňky stávají na inzulín rezistentní, dochází k rozvoji cukrovky.

Ta se vyznačuje tím, že cukr se z krve nedokáže dostat do buněk a výsledkem je naše celková slabost (nedostatek energie) a zároveň vysoká hladinou cukru v krvi.

Když nastane taková situace, v těle dochází ke spoustě zdravotních problémů, například se zrakem, ledvinami či dokonce k poškození nervů.

Podle klasické medicíny se cukrovka dělí na:

  • typ 1, která je nevratná (došlo k zániku beta buněk produkujících inzulín v pankreatu)
  • typ 2, která se dá upravit změnou stravy a životního stylu (při ní se inzulín sice tvoří, ale buňky jsou na něj rezistentní)

Dnes vám ukážeme recept, jak si vyrobit džus, jehož složky pozitivně ovlivňují zvýšení citlivosti buněk na inzulin. Hodí se proto na cukrovku typu 2.

Ingredience


Na jeho výrobu budete potřebovat tyto suroviny:

  • 2 mrkve
  • 2 stébla celeru
  • 1 zelené jablko
  • 3 hrsti špenátu

Postup přípravy


Postupujte následovně:

1. Nejprve důkladně omyjte všechny suroviny.

2. Následně oloupejte mrkev a nakrájejte jablko, mrkev i celerové stébla na menší kousky. Z jablka vyjměte všechny jadérka.

3. Nyní vložte všechny suroviny do mixéru a dobře jejich rozmixujte. Pokud by to bylo příliš husté, dolijte trocha čisté vody.

4. To je vše, váš nápoj je hotov a připraven ke konzumaci!

Použití


Pijte pravidelně tento nápoj každý den nebo alespoň 3 až 4 krát týdně a to ráno na lačno, předtím než se nasnídáte.

Obsah minerálů vám tak pomůže hned z rána snížit hladinu krevního cukru a také případný vysoký krevní tlak.

Nápoj užívejte, dokud se váš zdravotní stav nezlepší a hladina krevního cukru neklesne do normálu.

Jak tento recept funguje?


Špenát je bohatý na beta karoten, vápník a vitamín C. Podle jedné švédské studie špenát obsahuje látky, které snižují potřebu kyslíku při výrobě energie, což je při cukrovce velmi žádané.

Kromě toho má také velmi nízký glykemický index a nezpůsobuje výkyvy hladiny krevního cukru.

Celer je zase extrémně bohatý na draslík a hořčík, které zabraňují vzniku vysokého krevního tlaku.

Tyto prospěšné minerály působí i proti různým typům zánětů v těle. Navíc konzumace celeru předchází onemocněním srdce.

Mrkev je bohatá na silné antioxidanty a pomáhá předcházet problémům se zrakem, které často cukrovku provázejí. Jde hlavně o beta karoten, které tělo transformuje na vitamin A.

Zelené jablka jsou bohaté na kyselinu jablečnou, o níž je známo, že přímo podílí na snižování hladiny cukru v krvi.