Skutečná pravda o mikrovlnkách, kterou každý ignoruje

0
(0)

Dalibor , 15. 02. 2020

Během druhé světové války dva britští vědci vynalezli trubici, která dokázala produkovat mikrovlnné záření. Nazvali ji magnetron.

Když pak zkombinovali magnetron s britským radarovým systémem, mikrovlny byly schopny zpozorovat německé stíhačky, které na Anglie podnikali bombardovací mise.

Percy LeBaron Spencer z firmy Raytheon náhodou také objevil, že mikrovlné záření je schopno uvařit jídlo, když se v jeho kapse během pokusů roztavila tyčinka.

Netrvalo dlouho a první mikrovlnné trouby dorazily na trh. Zpočátku byly velké a těžké a spíše připomínaly ledničku. Postupně se zmenšovaly a stal se z nich běžný domácí spotřebič.

 

Současné studie však zjišťují, že mikrovlnky mohou vážně ohrozit vaše zdraví.

 

Jak mikrovlnky vaří jídlo?


Střídavé elektromagnitcké pole způsobuje, že atomy jsou nuceny měnit svou magnetickou orientaci.

To následně způsobuje vibrace a tření molekul vody, které se nacházejí v jídle.

Vnějším projevem těchto vibrací je zvýšení teploty ohřívaných potravin. To je základní princip, na jak mikrovlnky fungují.

Jak mohou být mikrovlnky nebezpečné?


Každá mikrovlnka je navržena tak, aby se mikrovlné záření o frekvenci okolo 2,45 GHz se nacházelo jen v jejím nitru a nepronikalo ven. To se dosahuje pomocí takzvané Faradayovy klece (kovového obalu).

Náš tip: Pokud jste vegetarián nebo vegan, pak si při vašem stravování musíte dávat velký pozor na 2 důležité věci. Více zjistíte zde
Problém je, že tato mřížka není dokonalá a malá část záření se vždy dostane ven.

Situace se časem, jako mikrovlnka stárne, ještě zhoršuje, protože dvířka neustálým používáním horší přiléhají.

Jelikož intenzita záření uvnitř je velmi vysoká, pak stačí, že i pár uniklých procent záření dokáže tělu škodit. Člověk si to bohužel uvědomí až tehdy, když už došlo k poškození.

Jak mikrovlné záření škodí našemu tělu?


Zde je seznam možných následků, které může způsobit mikrovlné záření:

  • vývojové defekty plodu - těhotné ženy by se neměly zdržovat v blízkosti mikrovlnek
  • rakovina
  • katarakty - v důsledku nedostatečného množství krevních cév v oku, které by zmírnily buněčnou zátěž a odvedli pryč nahromaděné teplo
  • oslabená imunita
  • snížená odolnost vůči virálním a bakteriálním infekcím
  • mnohé jiné vážné onemocnění

Na úvodním obrázku můžete například vidět výsledek pokusu, kdy se jedna rostlina zalévala vodou převařenou na plynu (vzorek č.1) a druhá v mikrovlnce (vzorek č.2). Samozřejmě po převaření se nechala voda nejprve vychladnout.

Zatímco první rostlince se docela dařilo, druhá po čase uhynula.

Co dělají mikrovlnky s naším jídlem?


Mikrovlnné trouby neškodí pouze přímo prostřednictvím unikajícího záření do prostředí, ale i přímo mění strukturu a zdravotní nezávadnost ohřívaného jídla.

Příčinou je fakt, že mikrovlné záření dokáže trhat chemické molekulární vazby.

Švýcarský vědec Hans Hertel ve své studii zjistil, že mikrovlny degradují a ochuzují potraviny o mnohé živiny. Záření totiž ničí a deformuje molekuly v jídle a také v něm vytváří nebezpečné toxické sloučeniny.

V roce 1992 studia sdružení Search for Health (Hledáme zdraví) zkoumala vliv konzumace zeleniny ohřívané v mikrovlnkách na zdraví účastníků studie.

Zjistila následující:

  • rapidně se zvýšila hladina cholesterolu v krvi
  • snížila se úroveň hemoglobinu až na hranici anémie
  • zvýšil se počet leukocytů (což znamená otrava a buněčné poškození)

Pokud bychom se podívali například na složení mateřského mléka, tak po jeho zahřátí v mikrovlnce ztratí až 96% protilátek. Dochází v něm také ke změně struktury aminokyselin, čímž se zvýrazňují jeho imunologické abnormality.

Závěr


I když jsou mikrovlnky dostatečně těsněny, stále můžete být vystaveni nebezpečným úrovním elektromagnetického záření.

Americká EPA (Agentura pro ochranu životního prostředí) limituje expozici elegromagnetickému poli na 0.5 až 2.5 mG.

Pokud stojíte 15 cm od mikrovlkny během jejího chodu, budete během pár minut vystavení záření 100 až 500 mG. Dokonce, i kdyby jste od ní stáli 1 metr, stále absorbujete dávku 1 až 25 mG!

Mikrovlnky jsou možná pohodlnější a rychlejší než klasické trouby, avšak obchudobňujú jídlo o živiny a vytvářejí toxické látky, což vám za to trochu pohodlí opravdu nestojí.

👍 Tento návod je užitečný