Recept na silnou česnečku, která vám pomůže se dostat i z té nejzapeklitější chřipky.

0
(0)

Dalibor , 20. 10. 2020

V období chřipek a nachlazení vám na uzdravení nemusí stačit léky z lékárny. Zkuste si pomoci česnekovou polévkou z domácích surovin, která je leckdy účinnější než antibiotika.

Časté užívání antibiotik ale vede k tomu, že už na organismus nepůsobí nebo velmi málo. Antibiotika také mohou našemu tělu škodit. Česneková polévka je naopak „lék“, který si snadno připravíte doma a nemusíte se bát, že vašemu tělu ublížíte. Účinnost česneku je několikrát prokázána, mnohdy zabere lépe než léky z lékárny.

Česneku se nebojte, i když je velmi aromatický

Česneku se nebojte ani v klasických pokrmech. Není sice oblíbený pro jeho nelibou vůni, ale pokud ho zkusíte přidat do jídel nebo salátů, pokrm získá nový rozměr a již nebudete chtít jinak. Výborná je také česneková pomazánka. Konzumací česneku podpoříte svoje zdraví a ochráníte se před různými onemocněními.

Náš recept je velmi jednoduchý a zaručeně vás postaví na nohy!

Potřebujete k němu:

10 stroužků oloupaného česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule nakrájené na kostičky, 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu, 6 hrnků kuřecího vývaru, svazek čerstvých bylinek, 3 hrnky staršího chleba nakrájeného na kostičky a 1 hrnek zakysané smetany

Začněte tím, že oloupete stroužky česneku a nakrájíte je na malé kousky. Poté zahřejte jednu lžíci oleje a česnek osmažíte do světlé hnědé barvy. Nechte ho vychladnout. Mezitím v hrnci zahřejte další lžíci oleje společně s máslem. Přidejte cibuli a vařte 10 minut. Přidejte česnek a nasekané čerstvé bylinky a kuřecí vývar. To vše několik minut poduste. Následuje chléb, u kterého počkáte, až změkne. Nakonec přidejte smetanu, sůl a pepř podle své chuti a všechno důkladně zamíchejte.

Nečekejte, až vás skolí chřipka nebo nachlazení. Již při prvních příznacích sáhněte po česneku, udělejte si horkou polévku, schovejte se pod peřiny a vypoťte se. Za pár dní budete jako rybička.