Recept na silnou česnečku, která vám pomůže se dostat i z té nejzapeklitější chřipky.

0
(0)

Jan , 20. 10. 2020
 
Bojujte s nachlazením česnekovou polévkou: Přírodní antibiotikum, které postaví na nohy

V období chřipek a nachlazení není nutné spoléhat se pouze na léky z lékárny. Místo toho můžete vyzkoušet česnekovou polévku, kterou si snadno připravíte doma a která je mnohdy účinnější než antibiotika. Česnek je známý svými léčivými vlastnostmi a jeho účinnost při boji s infekcemi je vědecky prokázána. Navíc na rozdíl od častého užívání antibiotik, které může vést ke snížení jejich účinnosti a dalším zdravotním komplikacím, česnek vašemu tělu neublíží.

Česnek – Přírodní zázrak, který by neměl chybět ve vaší kuchyni

Česnek je oblíbenou surovinou nejen pro své zdravotní benefity, ale také pro svou schopnost dodat jídlům výraznou chuť. I když je známý svým silným aroma, v pokrmech jako jsou polévky, omáčky nebo saláty získává na oblibě. Přidáním česneku do jídel podpoříte své zdraví a ochráníte se před mnoha onemocněními.

Jednoduchý recept na česnekovou polévku, která vás uzdraví

Náš recept na česnekovou polévku je nejen jednoduchý na přípravu, ale také velmi účinný. Tato polévka vás díky svým složkám rychle postaví na nohy a pomůže překonat první příznaky nachlazení.

Ingredience:

  • 10 stroužků česneku (oloupaných a nakrájených na malé kousky)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule (nakrájené na kostičky)
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 6 hrnků kuřecího vývaru
  • Svazek čerstvých bylinek (např. petržel, rozmarýn)
  • 3 hrnky staršího chleba (nakrájeného na kostičky)
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Připravte česnek: Oloupejte česnek a nakrájejte ho na malé kousky. V pánvi zahřejte jednu lžíci olivového oleje a česnek na něm osmažte do světlé hnědé barvy. Poté ho odložte stranou a nechte vychladnout.

  2. Základ polévky: V hrnci zahřejte další lžíci olivového oleje spolu s máslem. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte ji na středním ohni asi 10 minut, dokud nezměkne a nezezlátne.

  3. Vaření polévky: Do hrnce přidejte osmažený česnek, nasekané bylinky a kuřecí vývar. Vše přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte několik minut probublávat.

  4. Přidání chleba: Do polévky přidejte nakrájený starší chléb a nechte ho vařit, dokud nezměkne.

  5. Dokončení: Nakonec do polévky vmíchejte zakysanou smetanu, dochuťte solí a pepřem podle své chuti a vše důkladně promíchejte.

Jak polévku konzumovat?

Jakmile ucítíte první příznaky nachlazení, neváhejte a připravte si tuto horkou česnekovou polévku. Je ideální ji jíst v teple pod peřinou, kde se budete moci vypotit. Česneková polévka vás nejen zahřeje, ale díky svým přírodním antibiotickým vlastnostem vám pomůže rychle se uzdravit.