Zelenina by měla být hlavní denní součástí našeho jídelníčku. Strava totiž ovlivňuje i naše zdraví a mnohdy i naši náladu. Je tedy důležité, abychom měli dostatek potřebných živin.
Rajčatový salát s červenou cibulkou
Tento rajčatovo-cibulový sálat chutná výborně k hlavnímu jídlu, ale i samostatně jako lehké občerstvení. Během teplých dní vás osvěží a v zimě zase přispěje k posílení imunity.
Potřebujeme:
- 5 rajčat
- 3 cibule
- 3 - 4 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky bazalky
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- 1 a 1/2 lžíce medu
- 1/2 lžičky soli
Postup:
Středně velká rajčata i cibuli si nařežeme na tenká kolečka.
Česnek nasekáme na malé kousky. Dresink si vyrobíme smícháním medu (pokud je příliš tuhý, třeba ho trochu roztát), citronové šťávy, oleje, soli, štiplavé papriky a bazalky. Vezmeme si misku, do které budeme vrstvit rajčata, cibuli, česnek a tento postup zopakujeme.
Svrchu pak zalijeme dresinkem, zakryjeme pokličkou a dobře protřepeme.
Takto připravený salát uložíme do chladničky alespoň na 30 minut, avšak čím déle stojí, tím lépe projde chutí. Přejeme dobrou chuť!