Ruský rajčatový salát s fantastickou zálivkou: V létě až budete grilovat si ho nebudete moct vynachválit

0
(0)

Dalibor , 16. 05. 2024

Zelenina by měla být hlavní denní součástí našeho jídelníčku. Strava totiž ovlivňuje i naše zdraví a mnohdy i naši náladu. Je tedy důležité, abychom měli dostatek potřebných živin.

Rajčatový salát s červenou cibulkou

Tento rajčatovo-cibulový sálat chutná výborně k hlavnímu jídlu, ale i samostatně jako lehké občerstvení. Během teplých dní vás osvěží a v zimě zase přispěje k posílení imunity.

Potřebujeme:

  • 5 rajčat
  • 3 cibule
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky bazalky
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • 1 a 1/2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky soli

Postup:

Středně velká rajčata i cibuli si nařežeme na tenká kolečka.

Česnek nasekáme na malé kousky. Dresink si vyrobíme smícháním medu (pokud je příliš tuhý, třeba ho trochu roztát), citronové šťávy, oleje, soli, štiplavé papriky a bazalky. Vezmeme si misku, do které budeme vrstvit rajčata, cibuli, česnek a tento postup zopakujeme.

Svrchu pak zalijeme dresinkem, zakryjeme pokličkou a dobře protřepeme.

Takto připravený salát uložíme do chladničky alespoň na 30 minut, avšak čím déle stojí, tím lépe projde chutí. Přejeme dobrou chuť!