Skvělá zelná příloha podle receptu ze Záhoří

4.3
(41)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Tomáš, 21. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Zelí vymačkáme a na pracovní desce nakrájíme nadrobno. My máme doma rádi pořádně kysané zelí, ale podle chuti můžete klidně propláchnout vodou.
  • Na pánvi se silným dnem rozpustíme cukr.
  • Když má zlatavou barvu, přidáme sádlo, promícháme a necháme rozpustit.
  • Když je mast rozehřátá, přidáme cibulku a osmahneme.
  • Přidáme kysané zelí, chvíli restujeme a potom podlijeme horkou vodou tak, aby voda sahala nad zelí.
  • Když voda začne vřít, zelí přikryjeme pokličkou a na slabším plameni vaříme, dokud není zelí měkké (cca 30 minut).
  • Potom pokličku sejmeme a necháme vodu odpařit (ne však úplně, trochu šťávy necháme v zelí, je ještě lepší).
  • Podáváme s masem podle chuti.