Skvělá zelná příloha podle receptu ze Záhoří
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 45 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Zelí vymačkáme a na pracovní desce nakrájíme nadrobno. My máme doma rádi pořádně kysané zelí, ale podle chuti můžete klidně propláchnout vodou.
- Na pánvi se silným dnem rozpustíme cukr.
- Když má zlatavou barvu, přidáme sádlo, promícháme a necháme rozpustit.
- Když je mast rozehřátá, přidáme cibulku a osmahneme.
- Přidáme kysané zelí, chvíli restujeme a potom podlijeme horkou vodou tak, aby voda sahala nad zelí.
- Když voda začne vřít, zelí přikryjeme pokličkou a na slabším plameni vaříme, dokud není zelí měkké (cca 30 minut).
- Potom pokličku sejmeme a necháme vodu odpařit (ne však úplně, trochu šťávy necháme v zelí, je ještě lepší).
- Podáváme s masem podle chuti.