Zeleninová roláda s vajíčkem a úžasně jemnou chutí! recept
- Sředně těžká přípava
 - 7 porcí
 - 30 minut
 
Pokud hledáte inspiraci na večeři nebo zajímavé pohoštění pro návštěvu, tato zeleninová roláda s vejcem je skvělou volbou. Je nejen zdravá a nízkokalorická, ale také úžasně jemná a chutná. Perfektní pro každou příležitost!
Pro 7 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava zeleniny: Zeleninu umyjte a oloupejte. Brambory a mrkev vařte ve slané vodě, dokud nezměknou. Po uvaření nakrájejte zeleninu na malé kostičky.
 - Příprava směsi: Nakrájenou zeleninu vložte do 1 šálku teplého vývaru. Jemně nakrájejte kopr a smíchejte jej s citronovou šťávou. Přidejte k zelenině. Želatinu smíchejte s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí, pepřem a solí. Vše důkladně promíchejte, dokud se všechny složky dobře nespojí.
 - Příprava vajec: Vejce uvařte natvrdo a nechte je vychladnout.
 - Sestavení rolády: Na pracovní plochu natáhněte potravinovou folii. Na folii rovnoměrně roztáhněte polovinu připravené směsi zeleniny a majonézy. Uprostřed položte uvařená vejce. Přidejte zbytek směsi zeleniny a majonézy na vejce. Roládu zabalte do folie a nechte ji v lednici ztuhnout 2-3 hodiny.
 - Podávání: Před podáváním roládu nakrájejte na plátky.
 


