Zdravé domácí bramborové chipsy z výbornou chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 1 minuta
Tomáš, 24. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • 3 šálky vody a 1 čajovou lžičku soli smíchejte v misce (na 0,5 kg brambor) Sůl by se měla naprosto rozpustit
  • Nastrouhejte brambory do mísy. Ideálně na struhadle "mandolína", aby plátky byly skutečně velmi tenké
  • Všechny plátky ponořte do vody se solí
  • Do hrnce nalijeme cca 7 šálků vody a přivedeme k varu
  • Namočené plátky brambor vložte do vroucí vody
  • Vařte asi 5 minut na největší plamen
  • Vypněte plamen, přikryjte pokličkou a nechte 4 minuty odstát
  • Brambory my měly být průsvitné
  • Brambory vyndejte, propláchněte studenou vodou a dejte do misky
  • Na brambory přidejte 1 lžičku soli a 1 lžičku kokosového oleje
  • Promíchejte a podle potřeby přidejte kokosový olej
  • Na plech dáme pečící papír a vyskládáme jednotlivé plátky brambor. Pečte na 250 ° C přibližně 10 až 15 minut.
  • Jakmile uvidíte, že chipsy jsou dozlatova, troubu vypněte. Nechte je vychladnout a můžete podávat