Zdravé domácí bramborové chipsy z výbornou chutí recept
-
Snadné na přípravu
-
4
porce
-
1 minuta
Postup přípravy
-
3 šálky vody a 1 čajovou lžičku soli smíchejte v misce (na 0,5 kg brambor)
Sůl by se měla naprosto rozpustit
-
Nastrouhejte brambory do mísy. Ideálně na struhadle "mandolína", aby plátky byly skutečně velmi tenké
-
Všechny plátky ponořte do vody se solí
-
Do hrnce nalijeme cca 7 šálků vody a přivedeme k varu
-
Namočené plátky brambor vložte do vroucí vody
-
Vařte asi 5 minut na největší plamen
-
Vypněte plamen, přikryjte pokličkou a nechte 4 minuty odstát
-
Brambory my měly být průsvitné
-
Brambory vyndejte, propláchněte studenou vodou a dejte do misky
-
Na brambory přidejte 1 lžičku soli a 1 lžičku kokosového oleje
-
Promíchejte a podle potřeby přidejte kokosový olej
-
Na plech dáme pečící papír a vyskládáme jednotlivé plátky brambor. Pečte na 250 ° C přibližně 10 až 15 minut.
-
Jakmile uvidíte, že chipsy jsou dozlatova, troubu vypněte.
Nechte je vychladnout a můžete podávat
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: