Domácí langoše ze zakysané smetany, lepší neexistují recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 13. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na kvásek:

    • ½ kostky čerstvého droždí
    • 100 ml vlažného mléka
    • ½ lžičky cukru
    1. Nejdříve si připravíme kvásek – v mléce rozmělníme droždí, přidáme cukr a počkáme, než vyjde kvásek.
    2. V samostatné misce smícháme mouku, sůl, vejce, zbylé mléko a i kvásek.
    3. Vypracujeme hladké těsto.
    4. Těsto vložíme do ledničky, kde bude pomalu kynout – necháme kynout ideálně celou noc – pak jsou langoše nejlepší.
    5. Z těsta odebíráme menší kousky, které rukama natáhneme na co nejtenčí placky.
    6. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova – langoše jsou hotové raz dva, je třeba na ně dávat pozor, aby se nespálily.
    7. Podáváme potřené česnekem, se smetanou, sýrem nebo kečupem.