Vynikající zapečená cuketa s česnekem křupavá i bez strouhanky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Jan, 30. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Cuketu si umyjeme a důkladně oloupeme
  • Pokud má nějaká jadérka, opatrně je z ní vyndáme
  • Cuketu si nakrájíme na malá kolečka, podobně jako když krájíme brambory
  • Do pánve nalijeme olej a necháme rozpálit na střední stupeň
  • Na rozpáleném oleji opékáme cuketu tak, aby byla jemně nazlátlá, nesmíme to však přehnat, aby vnitřek cukety nebyl kašovitý
  • Petržel si umyjeme a nasekáme nadrobno
  • Nastrouháme se stroužky česneku
  • Vlašské ořechy si namixujeme, nebo rozdrtíme nožem nadrobno
  • V misce nakonec smíchám nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje
  • Poté směs přidáme k cuketě a důkladně promícháme a podáváme