Vynikající zapečená cuketa s česnekem křupavá i bez strouhanky recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Cuketu si umyjeme a důkladně oloupeme
- Pokud má nějaká jadérka, opatrně je z ní vyndáme
- Cuketu si nakrájíme na malá kolečka, podobně jako když krájíme brambory
- Do pánve nalijeme olej a necháme rozpálit na střední stupeň
- Na rozpáleném oleji opékáme cuketu tak, aby byla jemně nazlátlá, nesmíme to však přehnat, aby vnitřek cukety nebyl kašovitý
- Petržel si umyjeme a nasekáme nadrobno
- Nastrouháme se stroužky česneku
- Vlašské ořechy si namixujeme, nebo rozdrtíme nožem nadrobno
- V misce nakonec smíchám nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje
- Poté směs přidáme k cuketě a důkladně promícháme a podáváme