Vynikající tradiční skořicový koláč ze Španělska recept

Ingredience

  • 200 ml vody
  • 50 g másla
  • 50 g rostlinného oleje
  • 130 g mouky
  • špetku soli
  • 3 vejce
  • 5 lžic cukru
  • mletou skořici
2x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Připravíme si hrnec, do kterého dáme vařit vodu, přidáme máslo a rostlinný olej.
  2. Když se nám máslo rozpustí, hrnec odstavíme. Přidáme mouku se solí a vypracujeme těsto.
  3. Do těsta postupně přidáváme vejce.
  4. Takto připravené těsto dáme na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Těsto posypeme krystalový cukrem a skořicí. Skořice dodá koláči neodolatelnou vůni a fantastickou chuť.
  6. Pečeme při teplotě 170 – 180 ° C asi 20 minut do zlatova.
  7. Upečený koláč vytáhneme z trouby a můžeme ihned podávat. Doporučujeme jíst koláč s mlékem, kávou nebo kakaem.