Vynikající švédské placky z ovesných vloček, skvěle nahradí chleba, recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Do misky si dáme vločky, máslo a med, sůl, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout na 37 stupňů. Potom přidáme kvasnice a mouku.
- Vše dobře vymícháme pomocí ručního šlehače.
- Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by se zvětšit 2-3 krát.
- Těsto pak rozdělíme na pomoučeném vále na bochánky (asi 12 kusů) a každý rozválíme na placku o tloušťce cca 0,5 cm.
- Propícháme vidličkou a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
- Necháme ještě 30 minut odstát a potom pečeme 6-9 minut v troubě vyhřáté na 250 stupňů.
- Dají se péct i na pánvi s hlubším dnem (pánev musí být suchá a dobře rozehřátá).
Podobné recepty
Další receptySkvělý domácí chléb s dokonalou kůrkou strčí do kapsy všechny kupované
pečivo
120 minut