Vynikající švédské placky z ovesných vloček, skvěle nahradí chleba, recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 06. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do misky si dáme vločky, máslo a med, sůl, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout na 37 stupňů. Potom přidáme kvasnice a mouku.
    2. Vše dobře vymícháme pomocí ručního šlehače.


    3. Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by se zvětšit 2-3 krát.
    4. Těsto pak rozdělíme na pomoučeném vále na bochánky (asi 12 kusů) a každý rozválíme na placku o tloušťce cca 0,5 cm.
    5. Propícháme vidličkou a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
    6. Necháme ještě 30 minut odstát a potom pečeme 6-9 minut v troubě vyhřáté na 250 stupňů.
    7. Dají se péct i na pánvi s hlubším dnem (pánev musí být suchá a dobře rozehřátá).