Vynikající šťavnatá roláda z hovězího masa na bílém víně recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 15. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nakrájejte si cibuli a česnek nastrouhejte pomocí struhadla.
    2. V misce si smíchejte česnek, strouhanku, bazalku, oregáno, petržel a sůl. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr a vše důkladně promíchejte.
    3. Rozložte si maso na krájecí desku a rozřízněte ho podél vláken. Neprořízněte ho do konce, jinak získáte 2 kusy, ne jeden. Tloušťka masa by neměla přesahovat 1 cm. Nyní maso okořeňte a osolte.
    4. Náplň rovnoměrně naneste na celý povrch masa. Nezapomeňte si na jednom okraji nechat 2-3 cm volný prostor.
    5. Nyní maso srolujte do rolády a dbejte na to, aby nádivka zůstala uvnitř.
    6. Maso si pevně svažte pomocí kuchyňské nitě.
    7. Cibuli spolu s masovou roládou položte na pánev (švem dolů). Maso polijte rajčatovou šťávou a vínem. Pánev následně přikryjte alobalem, vložte ji do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 2 hodiny.
    8. Pro získání té správné zlatavé barvy před koncem pečení odstraňte alobal z pánve a pečte ještě dalších 20 minut.