Vynikající jahodové řezy s chutným krémem a nadýchaným piškotem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 45 minut
Jan, 05. 05. 2025

Jahodové řezy s tvarohovým krémem a želatinou patří mezi nejoblíbenější dezerty, které nikdy nezklamou. Kombinace jemného piškotu, lehkého krému a čerstvých jahod zalitých želatinou vytváří dokonalou souhru chutí i vzhledu. Tento dezert je ideální pro letní dny, rodinné oslavy nebo jako sladká tečka po obědě.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na piškot:

Na krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Piškotové pláty: Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto rozdělte na dvě části a upečte dva piškotové pláty při 180 °C asi 15 minut. Nechte je vychladnout.
  • Slepení piškotu: Jeden piškotový plát potřete oblíbenou marmeládou a přikryjte druhým plátem.
  • Krém: Smetanu vyšlehejte se ztužovači do tuha. Vmíchejte tvaroh a podle chuti oslaďte. Krém rovnoměrně rozetřete na piškotový základ.
  • Jahody a želatina: Na krém naskládejte přepůlené čerstvé jahody. Zalijte připravenou dortovou želatinou podle návodu a nechte několik hodin chladit v lednici, ideálně přes noc.
  • Dokončení: Po ztuhnutí želatiny nakrájejte na řezy a podávejte.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 45 minut + čas na tuhnutí (alespoň 4 hodiny)

  • Počet porcí: 12–16 řezů podle velikosti

Závěr

Tyto jahodové řezy s tvarohovým krémem jsou perfektní volbou pro každého, kdo hledá osvěžující dezert s letní atmosférou. Lehký piškot, jemný krém a šťavnaté jahody zaručí, že tento moučník zmizí z talíře jako první. Vychutnejte si je vychlazené a užijte si každé sousto.