Vynikající domácí sýrová omáčka na těstoviny, kterou máte hotovou za pár minut recept

Ingredience

  • 500 g makarónů
  • 3 litry vody i čajová lžička citronové šťávy
  • 60 g máslo
  • 45 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička hořčičného prášku
  • 1 litr mléka
  • 250 g strouhaného sýra čedar
  • trochu soli
  • pepř
  • 50 g celozrnné strouhanky
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Makaróny vaříme 10 minut ve vroucí vodě, kam jsme přidali citronovou šťávu. Na pánvi rozpustíme máslo do kterého přidáme mouku a zamícháme ji.
  2. Za stálého míchání ji na mírném ohni osmahneme. Přimícháme hořčici a přiléváme mléko.
  3. Za stálého míchání čekáme, dokud se mléko dostane do bodu varu a pak přidáme polovinu strouhaného sýra a krátce povaříme, aby se sýr perfektně rozpustil.
  4. Pak ještě povaříme 5 minut.
  5. Makaróny zatím scedíme a promícháme s omáčkou.
  6. A pak máme dvě možnosti.
  7. Chcete-li je zapečené uděláte toto: vložíte makaróny do vymazané mísy a přidáte zbytek sýra se strouhankou. Zapečeme na 20 minut v předehřáté na 200 stupňů.
  8. Nebo přidáme celý sýr a smícháme omáčku s makaróny a můžeme jíst
  9. Je jen na vás, kterou volbu si vyberete.