Výborný pečený slaný koláč s hovězím masem, rýží a zeleninou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 30. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Uvařte rýži ve slané vodě.
    2. Do pánve nebo hrnce vložte lavash tak, aby konce visely ven.
    3. Máslo rozpusťte v pánvi a předehřejte troubu na 180 stupňů.
    4. Oloupejte a nakrájejte mrkev a cibuli.
    5. Maso umyjte a osušte.
    6. Nakrájejte ho na velké kostky a osmažte ho v slunečnicovém oleji, až se objeví červená kůrka.
    7. Když je maso připravené, přidejte cibuli a mrkev, mícháme a opražte zeleninu ještě 4 minuty.
    8. Nakrájejte švestky a rozinky. Smíchejte rýži s ovocem, masem a zeleninou.
    9. Tuto směs přidejte do hrnce s lavashem a polijte rozpuštěným máslem.
    10. Dochuťte zázvorem a zabalte hrany přes sebe.
    11. Pečte 1,5 hodiny, a nakonec vyklopte na talíř.
    12. Před podáváním nakrájejte jako koláč.