Výborné Ledové smetanové kostky s náplní a polevou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 05. 03. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na polití

    • 150 ml studené mléko

    Krém

    • 700 ml mléka
    • 8 ks žloutku
    • 5 lžic kr. cukr
    • 9 lžic hladká mouka
    1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně po lžících přidáme moučkový cukr. Dostaneme lesklou pěnu, do které už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
    2. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vymazali olejem nebo vystlali pečícím papírem (rozměr plechu 35 x 35 cm) a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
    3. Ještě horké těsto polijeme studeným mlékem a necháme vychladnout.
    4. V malém množství mléka rozmícháme žloutky, mouku.
    5. Do hrnce nalijeme zbylé mléko, přidáme cukr a necháme ho rozpustit.
    6. Když máme sladké mléko horké, přidáme rozmíchané žloutky v mléce s moukou a vaříme do zhoustnutí.
    7. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout za občasného míchání.
    8. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a v druhé misce vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny.
    9. Do utřeného másla s cukrem postupně přidáváme žloutkovou hmotu a vařečkou nakonec přimícháme šlehačku.
    10. Žloutkový krém navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme.
    11. Na krém navrstvíme vyšlehanou šlehačku, pěkně uhladíme a bohatě posypeme kakaem.
    12. Odložíme do chladničky ztuhnout.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor