Výborné dušené maso ve sklenici až na 10 měsíců recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 4 minuty
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Maso omyjte vodou a osušte
- Maso nakrájejte na 6-7 cm velké kousky a dejte do mísy
- Maso osolte a opepřte. Maso promíchejte a na 1 hodinu uzavřete a nechte marinovat
- Sklenice důkaldně omyjte a sterilizujte. Například tím, že sklenice omyjete a osušené je vložíte do mikrovlnné trouby na 3 minuty.
- Na dno každé sklenice dejte 1-2 bobkových listů a několik kuliček nového koření
- Sklenici napňte masem 3 cm pod okraj
- Do plechu nalijte trochu vody a vyskládejte sklenice
- Vložte do trouby a pečtě na 250 stupňů. Jakmiel se maso začne vařit ztlumte troubu na 150 stupňů po dobu cca 3 hodin.
- Mezitím nakrájejte tuk a vložte na pánev. Rozehřejte a následně tukem polijte maso potom, co ho vyndáte z trouby
- Poté sklenice uzavřete víčky a nechte zchladit.
Podobné recepty
Další recepty
Rychlé pečené jablečné proužky za 5 minut – zdravý dezert, který zmizí okamžitě
chuťovky
15 minut

Domácí jahodový pudink ve skleničce – osvěžující a krémový dezert z čerstvého ovoce
chuťovky
20 minut

Domácí šátečky s tvarohem, mákem a jahodovou marmeládou – jeden recept, tři chutě
chuťovky
60 minut