Výborné domácí rohlíky za 20 minut recept

Ingredience

  • 350 g mouka hladká
  • 250 ml mléko
  • 21 g droždí
  • 30 g máslo
  • 1 čl. cukr
  • 1 čl. sůl
  • 1 – 2 PL mléko k potření
  • sůl mořská hrubozrnná
  • semínka lněná
5x
00:30
Střední

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek z půlky kostky droždí, 1 čl. cukru a 1 čl. mouky.
  2. Přilijeme také trochu vlažného mléka (zbytek půjde do těsta). Droždí s moukou a cukrem promícháme.
  3. Misku položíme na teplý radiátor.
  4. Vykynutý kvásek přidáme do prosáté mouky s 1 čl. soli. Já jsem místo másla dala moji domácí vepřové sádlo – 30 gramů. Vypracujeme jednotné těsto.
  5. Hned po vymíchání těsto přendáme na podložku.
  6. Na pomoučněné podložce těsto rozdělíme na jednotlivé díly. Z každého dílu vyformujeme kulku .
  7. Každý kousek těsta vyválíme co nejtenčí do trojúhelníku. Těsto srolujeme do rohlíku.
  8. Rohlíky jsem ukládala na plech vystlaný pečícím papírem.
  9. Na plechu jsem je natřela mlékem, posypala hrubozrnnou mořskou solí a lněnými semínky.
  10. Troubu jsem vyhřála na 200 stupňů. Do trouby jsem vložila nerezovou misku s vodou, kvůli páře.
  11. Takto pečeme 20 minut a je hotovo

Poznámka

Výborné domácí rohlíky, které umíte rychle připravit kdykoli na ně dostanete chuť.

Jsou fantasticky chutné a tak rychlé, že vám už ani nenapadne kupovat je v obchodě!