Výborná slaná bábovka – stačí smíchat suroviny a dát péct, recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- (Šálek o objemu 200 ml)
- Připravíme si mísu, do které rozbijeme vajíčka.
- Ty vyšleháme a přidáme olej.
- Do směsi za stálého šlehání přidáváme bílý jogurt.
- Mouku, kterou jsme si rozmíchali s práškem do pečiva postupně přidáváme k ostatním surovinám.
- Pomocí mixéru bychom měli vypracovat hladkou hmotu.
- Zavařené okurky si nakrájíme na drobné kostičky.
- Stejný postup zvolíme u šunky a sýru.
- Tyto suroviny přidáme do těsta a důkladně zamícháme lžící.
- Takto připravené těsto nakonec osolíme a opepříme.
- Připravíme si formu na pečení (jako na bábovku), kterou vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- Do formy následně vylijeme těsto a umístíme ji do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
- Pečeme asi 30 minut.
- Necháme vychladnout a vyklopíme z formy a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
- Vrch bábovky posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 15 minut při stejné teplotě.
- Po upečení slanou bábovku necháme mírně vychladnout a poté nakrájíme.
- Podáváme ji teplou, ale skvěle chutná i za studena.
Podobné recepty
Další receptyTento tradiční předkrm by měl být na každém rodinném stole na Nový rok! Proč?
předkrmy
30 minut