Výborná slaná bábovka – stačí smíchat suroviny a dát péct, recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 12. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. (Šálek o objemu 200 ml)
    2. Připravíme si mísu, do které rozbijeme vajíčka.
    3. Ty vyšleháme a přidáme olej.
    4. Do směsi za stálého šlehání přidáváme bílý jogurt.
    5. Mouku, kterou jsme si rozmíchali s práškem do pečiva postupně přidáváme k ostatním surovinám.
    6. Pomocí mixéru bychom měli vypracovat hladkou hmotu.
    7. Zavařené okurky si nakrájíme na drobné kostičky.
    8. Stejný postup zvolíme u šunky a sýru.
    9. Tyto suroviny přidáme do těsta a důkladně zamícháme lžící.
    10. Takto připravené těsto nakonec osolíme a opepříme.
    11. Připravíme si formu na pečení (jako na bábovku), kterou vymažeme máslem a vysypeme moukou.
    12. Do formy následně vylijeme těsto a umístíme ji do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
    13. Pečeme asi 30 minut. 
    14. Necháme vychladnout a vyklopíme z formy a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
    15. Vrch bábovky posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 15 minut při stejné teplotě.
    16. Po upečení slanou bábovku necháme mírně vychladnout a poté nakrájíme.
    17. Podáváme ji teplou, ale skvěle chutná i za studena.