Výborná slaná bábovka – stačí smíchat suroviny a dát péct, recept

Ingredience

  • 2 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 150 g tvrdého sýra
  • 150 g kyselých okurek
  • 150 g šunky
  • 1 šálek oleje
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 100 g strouhaného sýra (např. Gouda)
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. (Šálek o objemu 200 ml)
  2. Připravíme si mísu, do které rozbijeme vajíčka.
  3. Ty vyšleháme a přidáme olej.
  4. Do směsi za stálého šlehání přidáváme bílý jogurt.
  5. Mouku, kterou jsme si rozmíchali s práškem do pečiva postupně přidáváme k ostatním surovinám.
  6. Pomocí mixéru bychom měli vypracovat hladkou hmotu.
  7. Zavařené okurky si nakrájíme na drobné kostičky.
  8. Stejný postup zvolíme u šunky a sýru.
  9. Tyto suroviny přidáme do těsta a důkladně zamícháme lžící.
  10. Takto připravené těsto nakonec osolíme a opepříme.
  11. Připravíme si formu na pečení (jako na bábovku), kterou vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  12. Do formy následně vylijeme těsto a umístíme ji do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
  13. Pečeme asi 30 minut. 
  14. Necháme vychladnout a vyklopíme z formy a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
  15. Vrch bábovky posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 15 minut při stejné teplotě.
  16. Po upečení slanou bábovku necháme mírně vychladnout a poté nakrájíme.
  17. Podáváme ji teplou, ale skvěle chutná i za studena.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"