Vvynikající tradiční ukrajinský Boršč plný vitamínů od ukrajinské babičky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 04. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Jako první se budeme věnovat masu. Všechny druhy masa, případně uzené kosti umyjeme a dáme do velkého hrnce. Zalijeme studenou vodou a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Maso vyndáme (vepřové o něco dříve než hovězí), nakrájíme na menší kostky a vrátíme zpět do vývaru. 
    2. Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu, zelí, cibuli a česnek a pokrájíme vše nadrobno.
    3. Červenou řepu si můžeme předvařit ve slupce, aby neztratila krásnou fialovo-růžovou barvu.
    4. Na cibuli a masti si krátce podusíme kořenovou zeleninu a zalijeme ji trochou vývaru z masa.
    5. Když je zelenina poloměkká, přidáme ji do horkého vývaru s masem.
    6. Přidáme i nakrájené zelí, brambory nakrájené na kostičky a bobkové listy, pepř a sůl.
    7. Na sádle si podusíme na kostky nakrájenou převařenou červenou řepu a přidáváme postupně rajčatový protlak a dochucujeme octem, případně cukrem.
    8. K červené řepy přidáme buď nakrájený nebo prolisovaný česnek.
    9. Celou směs přimícháme k vývaru.
    10. Dochutíme, pokud je třeba. Podáváme s kyselou pochoutkové smetanou, protože ta je k boršče ideální.
    11. Při boršč je třeba dodržovat jednotlivou posloupnost kroků. Suroviny je důležité dusit odděleně, aby se nám chutě později dobře propojili.

Vynikající tradiční ukrajinský boršč recept

Fazole
100 minut
4.8
(53)
28. 05. 2024 Tomáš