Vvynikající tradiční ukrajinský Boršč plný vitamínů od ukrajinské babičky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 04. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Jako první se budeme věnovat masu. Všechny druhy masa, případně uzené kosti umyjeme a dáme do velkého hrnce. Zalijeme studenou vodou a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Maso vyndáme (vepřové o něco dříve než hovězí), nakrájíme na menší kostky a vrátíme zpět do vývaru. 
    2. Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu, zelí, cibuli a česnek a pokrájíme vše nadrobno.
    3. Červenou řepu si můžeme předvařit ve slupce, aby neztratila krásnou fialovo-růžovou barvu.
    4. Na cibuli a masti si krátce podusíme kořenovou zeleninu a zalijeme ji trochou vývaru z masa.
    5. Když je zelenina poloměkká, přidáme ji do horkého vývaru s masem.
    6. Přidáme i nakrájené zelí, brambory nakrájené na kostičky a bobkové listy, pepř a sůl.
    7. Na sádle si podusíme na kostky nakrájenou převařenou červenou řepu a přidáváme postupně rajčatový protlak a dochucujeme octem, případně cukrem.
    8. K červené řepy přidáme buď nakrájený nebo prolisovaný česnek.
    9. Celou směs přimícháme k vývaru.
    10. Dochutíme, pokud je třeba. Podáváme s kyselou pochoutkové smetanou, protože ta je k boršče ideální.
    11. Při boršč je třeba dodržovat jednotlivou posloupnost kroků. Suroviny je důležité dusit odděleně, aby se nám chutě později dobře propojili.

Dýňová polévka se zázvorem a chilli.

polévky
0 minut
0
(0)
31. 10. 2021 Tomáš