Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách: nejlepší tradiční způsob přípravy voňavého domácího masa recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 0 minut
Jan, 04. 11. 2025

Domácí vepřový bůček vařený v cibulových slupkách patří mezi staré, osvědčené a velmi chutné metody, jak připravit maso tak, aby bylo vláčné, měkké a zároveň krásně aromatické. Cibulové slupky dodají bůčku přirozené zbarvení, jemnou vůni a výbornou chuť – bez použití uzeného kouře nebo chemických barviv. Tento recept je ideální na studené mísy, obložené talíře, ale i jako luxusní domácí pochoutka k chlebu.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Do většího hrnce nalijte vodu, přidejte sůl, cukr, cibulové slupky, sušené švestky a bobkové listy. Přiveďte k varu.
  • Bůček nakrájejte na větší kusy a vložte do vroucí směsi. Vařte na mírném plameni přibližně 25 minut.
  • Po uvaření nechte bůček chladnout v nálevu, následně jej i s nálevem dejte na minimálně 12 hodin do lednice.
  • Bůček osušte. Rozdrťte česnek, promíchejte s mletým pepřem a směsí potřete každý kus. Dochutit můžete také paprikou nebo chilli.
  • Zabalte do fólie a vložte do lednice, aby se chutě spojily.

Celková doba přípravy

cca 14 hodin (včetně odležení)

Počet porcí

cca 8 porcí

Závěr receptu

Tento způsob přípravy bůčku zvýrazní jeho chuť naprosto přirozeným způsobem a vytvoří z něj jedinečnou pochoutku. Maso je šťavnaté, měkké, lehce pikantní a díky cibulovým slupkám má krásně zlatavou barvu. Podávejte na tenké plátky s chlebem, domácí nakládanou zeleninou nebo připravte jako součást slavnostního talíře. Takto připravený bůček je ideální domácí delikatesou, která zazáří na každé rodinné oslavě i běžném stole.