Vepřové řízky na přírodno, dokonalá kombinace rýže s masem, které se rozpadá v ústech recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 02. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. V hrnci si na jedné lžíci olivového oleje osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na malé kousky.
    2. Když je provedena do sklovita, můžeme ji vybrat (například lžící do misky) a do hrnce si přidáme zbylé 2 lžíce olivového oleje. 
    3. Počkáme, dokud je rozpálený a osmahneme na něm vepřové plátky. Smažíme na velkém plameni, z každé strany na chvíli, pokud se maso “zatáhne”.
    4. Maso při smažení okořeníme pepřem a solí podle chuti.
    5. Když je maso z obou stran osmažené do hněda, do hrnce vlijeme horký vývar nebo bujón. 
    6. Následně přidáme i sójovou omáčku, osmaženou cibulku a trochu zamícháme.
    7. Potom začneme přidávat koření – sladkou papriku i pálivou papriku, bobkové listy, celý pepř a sušený česnek.
    8. Znovu promícháme a přikryjeme pokličkou. 
    9. Necháme dusit na malém plameni asi hodinu a 20 minut, ale pokud máte tenké kousky vepřovice, můžete i kratší, pokud maso není měkké.
    10. Když uplyne doba dušení a maso je měkoučké, přidáme rajčatový protlak a vmícháme ho do omáčky.
    11. Na závěr potřebujeme omáčku zahustit, takže si na pánvi rozpustíme připravené máslo, ke kterému pak přidáme mouku a rychle mícháme.
    12. Tuto směs pak přidáme k omáčce a ještě chvíli mícháme a necháme omáčku přejít varem, aby trochu zhoustla. 
    13. Takto připravené jemňoučké maso, které se rozpadá v ústech můžeme podávat s rýží ale také s bramborami či knedlíkem.