Vepřové řízky na přírodno, dokonalá kombinace rýže s masem, které se rozpadá v ústech recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- V hrnci si na jedné lžíci olivového oleje osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na malé kousky.
- Když je provedena do sklovita, můžeme ji vybrat (například lžící do misky) a do hrnce si přidáme zbylé 2 lžíce olivového oleje.
- Počkáme, dokud je rozpálený a osmahneme na něm vepřové plátky. Smažíme na velkém plameni, z každé strany na chvíli, pokud se maso “zatáhne”.
- Maso při smažení okořeníme pepřem a solí podle chuti.
- Když je maso z obou stran osmažené do hněda, do hrnce vlijeme horký vývar nebo bujón.
- Následně přidáme i sójovou omáčku, osmaženou cibulku a trochu zamícháme.
- Potom začneme přidávat koření – sladkou papriku i pálivou papriku, bobkové listy, celý pepř a sušený česnek.
- Znovu promícháme a přikryjeme pokličkou.
- Necháme dusit na malém plameni asi hodinu a 20 minut, ale pokud máte tenké kousky vepřovice, můžete i kratší, pokud maso není měkké.
- Když uplyne doba dušení a maso je měkoučké, přidáme rajčatový protlak a vmícháme ho do omáčky.
- Na závěr potřebujeme omáčku zahustit, takže si na pánvi rozpustíme připravené máslo, ke kterému pak přidáme mouku a rychle mícháme.
- Tuto směs pak přidáme k omáčce a ještě chvíli mícháme a necháme omáčku přejít varem, aby trochu zhoustla.
- Takto připravené jemňoučké maso, které se rozpadá v ústech můžeme podávat s rýží ale také s bramborami či knedlíkem.