Velmi chutný domácí knedlík ze staršího pečiva recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 06. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Pečivo polijeme trochou mléka – stačí skutečně jen trochu mléka, podle potřeby budeme mléko přidávat později.
    2. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje dozlatova.
    3. Přidáme kousky slaniny a vše spolu chvíli opékáme na mírné teplotě.
    4. Tuto směs smícháme s nakrájeným pečivem.
    5. Přidáme petrželku, rozmíchané vajíčka, dochutíme solí, kořením a vymícháme lepivou hmotu (dle potřeby přidáváme mléko, pokud se nám směs zdá příliš suchá).
    6. Necháme odpočívat 15 minut.
    7. Na vaření můžeme použít potravinářskou fólii, plátno, nebo třeba i sáčky na tlačenku. Jednoduše do nich navrstvíme hmotu, pevně uvážeme na obou koncích a vaříme ve vroucí vodě přibližně 25 minut.
    8. Knedlíky získají skvělou chuť, když je vaříte v plátně nebo utěrce v polévce (já je vařím v neděli v klasickém vývaru a knedlíky jsou skutečně vynikající).